Bu sistemin doğru 11’i bu

Fenerbahçe
Bu sistemin doğru 11’i bu

Fenerbahçe, Kayseri önünde Konya mağlubiyetinin bir yol kazası olduğunu kanıtlarcasına güçlü bir oyunla ortaya oyarak rahat bir galibiyet elde etti.

Sürekli yazıyoruz, Jorge Jesus’un elinde muazzam genişlikte bir kadro var. Tecrübeli hoca da bunu en iyi şekilde kullanmak için elinden geleni yapıyor. Rotasyonun temel sebebi de bu. Geniş kadroyu idare etmek gerçek manada ustalık ister. Bence Jesus, dünkü kadroya baktığımızda 3-4-3 sistemine en uygun 11’i buldu.

Crespo ve Arao ikilisiyle merkezi kuvvetlendirdi. Crespo geçen seneki gibi müthiş işler yapıp girdiği ikili mücadeleleri kazandı, açıkları kapattı ve rakibin orta sahada üstünlük kurmasına izin vermedi. Arao da böylece çok daha etkili oynadı, Pedro’ya yaptığı asist de ekstrası oldu.

OYUNU GETİREN İKİ DOKUNUŞ

Yine eğer 3’lü savunma oynuyorsanız kanat bekleriniz Ferdi ve Alioski olmalı. İkisi de ileri geri çalışan oyuncular. Hem hücumu hem de savunmayı etkili şekilde oynuyorlar. Bu iki dokunuş hem savunmayı güçlendirdi hem de orta sahayı dolayısıyla da oyunu tamamen Fenerbahçe’ye getirdi. Pedro ve King’in ilerideki presi de buna eklenince Fenerbahçe oyunu domine etti, rakibe neredeyse pozisyon vermeden maçı kazandı.

Bu sistemin doğru 11’i bu - Resim : 1

Kayserispor’un tek etkili atağı 73. dakikada geldi. Orada da kaptan Altay müthiş iki kurtarışa imza atarak kalesinde devleşti.

KAZANAN FENERBAHÇE OLACAK

Bunların yanında Joao Pedro ne kadar kıymetli bir transfer olduğunu da gösterdi. İlk 11’de çıktığı ilk maçta usta işi bir gole imza attı. Arao’nun pasından önce kendini hazırlayışı, topu kontrol edişi ve vuruşu muazzamdı. Pedro’nun hücumdaki etkinliği, yaptığı pres, pozisyon alışı ve çevre kontrolü Fenerbahçe’nin oyun kalitesini bir basamak daha yukarı çıkarttı. King de iyi oyununu attığı güzel golle süsledi. Valencia ve Batshuayi ile birlikte bu dörtlü inanılmaz bir forma rekabetine girecek ve kazanan bence Fenerbahçe olacak.

Jesus’un istediği rakip savunmaları yıpratan, rakibi sürekli tedirgin eden ve hataya zorlayan bu oyuncular hem çok gol atar hem de çok gol attırır. Kısacası Fenerbahçe doğru 11’le oyunu domine ederek şampiyon gibi oynadı.

Kaynak: Haber Global TV

fenerbahçe