Brezilya'da Vinicius Junior yasası yürürlüğe girdi

Brezilya Real Madrid
Brezilya'da Vinicius Junior yasası yürürlüğe girdi

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde ırkçılıkla mücadele için çıkan yeni yasaya, Real Madrid'in ırkçılığa uğrayan yıldız futbolcusu Vinicius Junior'ın adı verildi.

İspanyol devi Real Madrid ve Brezilya Milli Takımı'nın vazgeçilmez ismi olan Vinicius Junior'a ülkesinden anlamlı destek.

İspanya'da son yıllarda birçok kez ırkçı saldırıya maruz kalmasıyla gündeme gelen 22 yaşındaki yıldıza, ülkesinden destek geldi.

Rio de Janeiro hükümeti, ırkçılıkla mücadele etmek amacıyla oy birliğiyle yürürlüğe soktuğu yasaya, "Vini Jr" adını verdi. Yasa maddeleri arasında, spor organizasyonlarında ırkçı saldırı gerçekleşmesi halinde oyunun durdurulması veya tatil edilmesi de bulunuyor.

Yasa tanıtımı için Maracana Stadı'nda düzenlenen törene, Vinicius Junior da katıldı. Törende duygularını dile getiren 22 yaşındaki milli oyuncu, "Bugün, benim için çok özel bir gün ve umarım ailem benimle gurur duyuyordur. Hala yaşım çok küçük ve böyle bir takdirle adımın onurlandırılmasını, hiç beklemiyordum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Real Madrid Vinicius Junior Vinicius Jr ırkçılık Vinicius jr ırkçılık Brezilya Brezilya Milli Takımı