Beşiktaş'ta derbi öncesi iki büyük sürpriz!

Beşiktaş Fenerbahçe Galatasaray

Beşiktaş'ın Fenerbahçe derbisi öncesi muhtemel 11'ini aktaran spor yorumcusu Doğan Gündoğdu, Aboubakar sürprizi beklediğini söyledi.

Süper Lig'de dev derbi... Bu akşam saat 19:00'da Beşiktaş, Fenerbahçe'yi Tüpraş Stadyumu'nda ağırlayacak. Haber Global, Beşiktaş'taki son gelişmeleri, Dolmabahçe'den aktardı.

Spor yorumcusu Doğan Gündoğdu, Haber Global'in maç önü yayınında Beşiktaş'ın muhtemel 11'ini açıkladı. Gündoğdu, Aboubakar'ın 11'de olmayacağını öğrendiğini söyledi. Gündoğdu, orta sahada da 6 numara pozisyonunda Necip sürprizi olabileceğini söyledi.

BEŞİKTAŞ'IN MUHTEMEL 11'İ

Gündoğdu edindiği muhtemel 11'i şöyle aktardı: Mert, Onur, Umut, Bailly, Amartey, Necip, Chamberlain, Gedson Fernandes, Muleka, Rebic, Cenk.

MAÇ ÖNCESİ İKİ TAKIMDAN NOTLAR

Trendyol Süper Lig'in geride kalan bölümünde çıktığı 14 maçın 8'ini kazanan, 2'sinde berabere kalan ve 4'ünden mağlup ayrılan Beşiktaş, 26 puanda. Siyah-beyazlı takım bu karşılaşmalarda 21 gol atarken, kalesinde 16 gol gördü ve haftaya averajla 3. sırada girdi.

Konuk ekip Fenerbahçe ise geride kalan 14 haftalık bölümde 12 galibiyet - 1 beraberlik ve 1 de mağlubiyet yaşadı. 37 gol atıp, 10 gol yediği bu karşılaşmalarda 37 puan toplayan sarı-lacivertliler, bir maç eksiğiyle Galatasaray'ın 3 puan gerisinde ikinci sırada yer alıyor.

Teknik direktör Rıza Çalımbay'ın göreve gelmesinin ardından çıktığı 3 maçta 7 puan elde eden siyah-beyazlı takım, derbide Fenerbahçe'yi mağlup ederek şampiyonluk yarışına tutunmak istiyor. Beşiktaş, taraftarı önünde galip gelerek sarı-lacivertli ekiple arasındaki puan farkını 8'e indirmeyi hedefliyor.

İki takım arasındaki rekabette ise son yıllardaki Beşiktaş üstünlüğü dikkat çekiyor. Fenerbahçe ile oynadığı son 7 derbide mağlup olmayan siyah-beyazlı ekip, Fenerbahçe karşısında son yenilgisini 2019-2020 sezonunda yaşadı. Beşiktaş, 22 Aralık 2019'da Ülker Stadı'nda oynanan derbide sahadan 3-1 mağlup ayrılmıştı. Beşiktaş, 2019 Aralık'tan bu yana Fenerbahçe ile oynadığı maçlarda 3 galibiyet ve 4 beraberlik yaşadı.

Kaynak: Haber Global TV