Beşiktaş'ın bir numaralı hoca adayı belli oldu iddiası

Beşiktaş Rıza Çalımbay Süper Lig
Beşiktaş'ın bir numaralı hoca adayı belli oldu iddiası
FOTOĞRAF: DepoPhotos

Rıza Çalımbay'la yollarını ayıran Beşiktaş teknik direktör arayışlarına başladı. Siyah-beyazlıların, Fransız teknik adam Bruno Genesio ile görüştüğü ve görüşmelerde mesafe katedildiği iddia edildi.

Süper Lig'in 17. haftasında kendi sahasında Alanyaspor'a 3-1'lik skorla kaybeden Beşiktaş'ta teknik direktör Rıza Çalımbay'ın görevine son verilmişti.

Siyah-beyazlılar, ligin 18. haftasında deplasmanda Hatayspor ile yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarına antrenör Serdar Topraktepe yönetiminde yapılan antrenmanla başladı.

Beşiktaş'ta yönetim Rıza Çalımbay'la yolların ayrılmasının ardından teknik direktör arayışlarını hız vermişti. Siyah-beyazlı yönetimin elinde 10 kişilik bir hoca listesi olduğu ileri sürülmüştü.

Beşiktaş'ın teknik direktör listesinde yer alan isimlerden birisi ile temasa geçtiği ve görüşmelere mesafe katedildiği iddia edildi.

Fransız basınından Foot Mercato'nun muhabiri Sebastien Denis'in haberine göre; Beşiktaş'ın teknik direktörlük için bir numaralı adayı Bruno Genesio.

Haberde Beşiktaş'ın Fransız teknik adamla yapılan görüşmelerde mesafe katettiği ifade edildi.

BRUNO GENESIO'NUN KARİYERİ

Teknik direktörlük kariyerinde Olimpik Lyon, Beijing Guoan ve son olarak Rennes'i çalıştıran Bruno Genesio, bu sezon Fransa Ligue 1'in ilk 12 haftasında yalnızca 12 puan toplayabilmiş ve geçtiğimiz ay 2.5 yıllık Rennes kariyerine nokta koymuştu.

Bruno Genesio 2015 ve 2019 yılları arasında Fransa'nın köklü ekiplerinden Olimpik Lyon'da görev alırken toplamda 185 karşılaşmada takımın başında sahaya çıkmıştı. Genesio yönetimindeki Lyon o dönemde maç başına 1.84'lük puan ortalaması tutturmuştu.

57 yaşındaki Fransız teknik adam, oynattığı ofansif oyun ile dikkat çekiyor.

Kaynak: Haber Global TV