Beşiktaş'ta sakatlık şoku! Sezonu kapatabilir

Beşiktaş Alanyaspor Süper Lig
Beşiktaş'ta sakatlık şoku! Sezonu kapatabilir
FOTOĞRAF: AA

Beşiktaş, Alanyaspor maçında sakatlık geçiren Alex Oxlade Chamberlain'in uyluk arka adalesinde tam kat yırtık tespit edildiğini açıkladı. İngiliz futbolcunun uzun süre sahalardan uzak kalması bekleniyor.

Süper Lig'deki Alanyaspor karşılaşmasında sakatlanan ve oyuna devam edemeyen Alex Oxlade Chamberlain'in sakatlığı hakkında Beşiktaş'tan açıklama geldi.

Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Alanyaspor’la oynadığı müsabakada sağ uyluk arka adalesinde hissettiği ağrı ve gerilme nedeniyle müsabakaya devam edemeyen oyuncumuz Alex Oxlade-Chamberlain’in yapılan MR görüntülemesinde, uyluk arka adalesinde (Biceps femoris) tam kat yırtık tespit edilmiştir.

Alex Oxlade-Chamberlain’in tedavisine sağlık ekibimiz tarafından başlanmıştır."

Beşiktaş muhabiri Övünç Özdem'in paylaştığı bilgiye göre Alex Oxlade-Chamberlain yaşadığı sakatlığa bağlı olarak 4-6 ay arasında sahalardan uzak kalabileceği bildirildi.

Sezon başında Liverpool'dan bedelsiz olarak kadroya katılan 30 yaşındaki İngiliz orta saha oyuncusu, siyah-beyazlı formayla bugüne dek 22 maça çıkarken 4 gol - 1 asist üretti.

RIZA ÇALIMBAY DÖNEMİ 42 GÜN SÜRDÜ

Bu sezon sergilediği performansla hayal kırıklığı yaşatan Beşiktaş'ın yollarını ayırdığı teknik direktör Rıza Çalımbay, siyah-beyazlı futbol takımının başındaki ikinci döneminde 7 maça çıkabildi.

Beşiktaş, 10 Kasım'da takımın başına geçen ve 42 gün görevde kalan Çalımbay yönetiminde Süper Lig'de 5, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde ise 2 müsabaka oynadı. Siyah-beyazlı ekip, söz konusu karşılaşmalarda 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 yenilgi yaşadı.

Ligde Başakşehir (1-0) ile Samsunspor'a (1-2) üstünlük kuran Beşiktaş, Alanyaspor (1-3) ve Fenerbahçe'ye (1-3) mağlup oldu. Siyah-beyazlıların MKE Ankaragücü ile oynadığı mücadele ise 1-1 beraberlikle sonuçlandı.

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde sahasında Club Brugge'ye 5-0 yenilen Beşiktaş, Lugano'yu ise deplasmanda 2-0 mağlup etti.

Bu maçlarda 8 kez fileleri havalandıran Beşiktaş, kalesinde ise 13 gol gördü.

Kaynak: Haber Global TV