Beşiktaş taraftarının 'Eyşan' dediği Mario Gomez şimdilerde ne yapıyor?

Beşiktaş
Beşiktaş taraftarının 'Eyşan' dediği Mario Gomez şimdilerde ne yapıyor?
Fotoğraf: DepoPhotos

1985 yılından Riedlingen'de doğan Mario Gomez Garcia, bilinen adıyla Mario Gomez 2020 yılında futbolu bırakmıştı. Peki şimdi ne yapıyor?

Beşiktaş'ta oynadığı futbolla herkesin saygısını kazanan Mario Gomez, bir Bayern Münih efsanesi. Stuttgart, Fiorentina gibi takımlarda da oynayan Gomez'in şimdilerde ne yaptığı merak konusu olmuştu.

Mario Gomez futboldan kopmadı. Bugünlerde Red Bull Soccer grubunun (Leipzig, New York ve Bragantino) futbol direktörlüğünü yapıyor.

Kökleri İspanya'ya dayanan oyuncu Red Bull takımlarının transfer stratejisini oluşturuyor.

İlk amacı Bundesliga'daki Bayern Münih egemenliğini yıkıp Leipzig'i zirveye taşımak. Bir yandan da MLS'te New York ve Brezilya'da Bragantino'nun işleyişini hazırlıyor.

Her üç takımın spor direktörleri ve teknik direktörleriyle sürekli temas halinde.

Her kulübe bir felsefe aşılamaya çalışıyor. Futbol değişiyor ve yeni çözümler gerekiyor.

"Sürekli kendimizi zorluyoruz. Açıkçası, hep pozisyon için farklı profilleri ele alıyoruz. Dünyada milyonlarca iyi oyuncu var ama hepsi Red Bull modeline uymuyor. Örneğin bir forvet alacaksak geçiş dönemini bekleyemeyiz, hemen takıma uyum sağlamalı" diyor Marca'ya konuşan Mario Gomez.

RB Leipzig'in Gvardiol, Nkunku, Laimer, Szoboszlai gibi isimleri satmasının ardından yeniden yapılanması gerekti.

"Önemli oyuncuları kaybettiğimiz doğru ama yeni ve ilginç oyuncuları da kadromuza kattık. Son iki sezonun bence MVP'si Nkunku'ydu. Bir tek onun yerini doldurmak zor"

11 yıldır şampiyon olan Bayern Münih varken şampiyon olmanın kolay olmadığını belirten Gomez, "Bayern'in peki iyi durumda olmadığı yıllarda ya biz ya da Dortmund şampiyon olacak. Mümkün olduğu kadar yüksekte olabilmek için bizden aşağı takımlara karşı tüm maçları kazanmaya çalışmalıyız" diye konuşuyor.

Harry Kane'in Bayern'e gelişine de değinen Gomez, "Farklı bir ligden geliyor. Olağanüstü bir oyuncu ve takıma büyük bir etkisi olacak. Onun gelişinin Bundesliga için iyi olduğunu düşünüyorum" diyor.

Beşiktaş taraftarının 'Eyşan' dediği Mario Gomez şimdilerde ne yapıyor? - Resim : 1

Gomez, Harry Kane'in Bayern'de antrenman gibi maçlara da çıkacağını ama çok fazla baskı da hissedeceğini söylüyor ve ekliyor "İnsanlar bir Bayern forvetinden her zaman gol bekler. Bir gol atarsanız, iki gol atmanızı isterler. Lewandowski'nin yıllardır yakaladığı seviyeyi verecek bir forvet bulmak, Bayern için önemliydi. Bu oyuncu Harry olabilir" şeklinde konuşuyor.

Kökleri İspanya'ya dayanan Mario Gomez'in Granada'da stadyumun karşısında dedesine ait bir evi bulunuyor. Ne yazık ki dedesi vefat etmiş. Stuttgart'ta oynarken gol sevincini boğa güreşçileri gibi yapan Gomez, "Bu benim fikrim değildi. Stuttgart rekor kıran bir İspanyol - Alman forvete sahip olduğu için heyecanlaydı. Bir gün Hamburg'a karşı oynuyorduk. Kulübün dergisinin kapağında 'tor'un Almanca'da gol anlamına geldiği fikrinden yola çıkarak Torero manşetini attılar. O zamanlar 20'li yaşlarımın başındaydın. Soyunma odasına gidince 'Arkadaşlar bugün gol atarsam boğa güreşçisi taklidi yapıp kutlayacağım' dedim. Zor bir maç olmuştu ama 85. dakikada golü attım ve bu sevinci yaptım" diye anlatıyor o günleri.

Mario Gomez, İspanyol köklerine rağmen neden La Liga'da forma giymediği sorusuna ise, "Küçükken tüm ailem Real Madrid taraftarıydı. Bense buna karşı çıkıp Barcelona taraftarı olmuştum. Adı hoşuma gidiyordu, bir de Romario vardı. Oynadıkları futbolu seviyordum. La Liga'dan teklifler aldım ama benim istediğimi gibi değildi. Bayern'e gelmeden önce Guardiola ile Barcelona'ya transferimi konuştum ama bir gelişme olmadı" diyerek sözlerini tamamladı.

NOT: BEŞİKTAŞ TARAFTARI MARIO GOMEZ'E NEDEN 'EYŞAN' DİYOR?

Beşiktaş taraftarının 'Eyşan' dediği Mario Gomez şimdilerde ne yapıyor? - Resim : 2

Beşiktaşlılar, gol kralı olup sezon sonunda Wolfsburg'a transfer olan Mario Gomez'i unutamıyor ve ona 'Eyşan' diyor. Eyşan, daha önce yayınlanan Ezel dizisinden kurgusal bir karakterdi.

Dizinin hikayesine göre Ömer, Cengiz ve Ali çok yakın arkadaşlardı. Eyşan, Ömer'i kendine aşık edip babası ile planladığı soygunda kullanmak istedi. Bu yolda Cengiz ve Ali'yi ikna eden Eyşan, soygundan Ömer'e söz etmedi. 

Eyşan, Ali ve Cengiz'in başarıyla tamamladığı kumarhane soygunun ardından suçu Ömer'in üzerine attılar. Yalan ifadelerin ardından suçlu bulunan Ömer, hapishaneden dışarı farklı bir yüz ve kimlik ile Ezel olarak çıktı. Bir mafya babasının da desteği ile eski arkadaşlarından intikam almak isteyen Ezel, eski hayatından ve ailesinden vazgeçse de Eyşan'dan bir türlü vazgeçemedi. Beşiktaş taraftarı da bu duruma gönderme yaparak unutamadığı Mario Gomez'e 'Eyşan' diyor. 

Kaynak: Haber Global TV

Mario Gomez eyşan Beşiktaş Beşiktaş haberleri Ezel