Mario Gomez attıkça VAR iptal etti

Mario Gomez attıkça VAR iptal etti

Almanya Bundesliga 2'de mücadele eden Sandhausen ile Stuttgart kulüpleri arasındaki karşılaşma ilginç anlara sahne oldu. Bir dönem Beşiktaş forması da giyen Stuttgart'lı Mario Gomez'in attığı 3 gol VAR tarafından iptal edildi. Stuttgart maçı 2-1 kaybetti.

Haber Global - Dış Haberler

Almanya Bundesliga 2'nin 15. haftasında Sandhausen ile Stuttgart arasında oynanan karşılaşmada yeşil sahalarda eşine az rastlanır ilginç bir olaylar silsilesi yaşandı.

Stuttgart'ın deneyimli golcüsü Mario Gomez, karşılaşmanın 10'ncu, 45+3'ncü ve 71. dakikalarında Sandhausen ağlarına 3 gol bıraktı. Ancak Gomez'in attığı bu goller her defasında 'ofsayt' gerekçesiyle VAR tarafından iptal edildi. Stuttgart, karşılaşmayı 2-1 kaybetti. Bu durum karşısında Mario Gomez çılgına döndü.

Mario Gomez attıkça VAR iptal etti - Resim : 1

"VAR TEKNOLOJİSİYLE OYUN DAHA ADİL OLUR SANIYORDUM"

Kariyeri boyunca böyle bir durumla karşılaşmadığını söyleyen 34 yaşındaki oyuncu "Futbol hayatım boyunca böyle lanet olası, rezil bir durumla karşılaşmadım, çünkü VAR yoktu" dedi. VAR'a karşı her zaman iyimser yaklaştığının altını çizen Gomez "çünkü VAR teknolojisiyle oyunun daha adil olacağını düşünmüştüm" dedi.

"VAR teknolojisi golcüler için adeta bir veba" diyen Gomez sözlerini şu şekilde noktaladı "Hakem bana üç pozisyon için de ayrı ayrı '3 santim ofsayttasın' dedi. Kendisine ciddi bir soru sordum, günümüzün teknolojisiyle, kameralar 45 derece çapraz açıdan görüntü alırken, gerçekten 3 santimlik bir ofsayt tespit edilebilir mi? Bence onunla bu konu hakkında konuşmak bile zaman kaybıydı. Sistem şu anda gerçekten rezil durumda."

Bundesliga kariyerinde çıktığı 328 maçta 170 kez rakip fileleri havalandıran Mario Gomez, uzun yıllar VAR teknolojisi ile sınanmayacağı için kariyerinin sonuna gelmiş olmaktan dolayı mutlu...

GOMEZ'İN 'OFSAYT' GEREKÇESİYLE İPTAL EDİLEN GOLLERİ

Mario Gomez attıkça VAR iptal etti - Resim : 2

Mario Gomez attıkça VAR iptal etti - Resim : 3

Mario Gomez attıkça VAR iptal etti - Resim : 4

Mario Gomez Beşiktaş Stuttgart