Beşiktaş 'kafa'sını kullandı

Süper Lig Beşiktaş Gaziantep FK
Beşiktaş 'kafa'sını kullandı
FOTOĞRAF: AA

Süper Lig'in 10. haftasında Beşiktaş sahasında Gaziantep Futbol Kulübü'nü konuk ettiği karşılaşmada Salih Uçan ve Cenk Tosun'un attığı kafa golleriyle sahadan 2-0 galip ayrılan taraf oldu.

Süper Lig'in 10. haftasının kapanış maçında Beşiktaş sahasında Gaziantep Futbol Kulübü'nü ağırladı.

Tüpraş Stadyumu'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısında karşılıklı pozisyonlar olsa da gol sesi çıkmadı.

Siyah-beyazlılar 63'te Salih Uçan ve 75'te Cenk Tosun'un kaydettiği kafa golleriyle rakibini 2-0 mağlup etmeyi başardı.

Mücadelenin 86. dakikasında ev sahibi ekipte Amir Hadziahmetovic ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Gaziantep FK'da ise Furkan Soyalp maçın 90+2. dakiksında ikinci sarıdan kırmızı kart gören bir diğer isim oldu.

Ligde bir maç aradan sonra galip gelen Beşiktaş bu sonuçla puanını 19 yaparak, 4. sıraya yükseldi, 9 puanda kalan kırmızı-siyahlılar ise haftayı 16. basamakta tamamladı.

Süper Lig'in 11. haftasında Beşiktaş deplasmanda Antalyaspor ile karşı karşıya gelecek, Gaziantep FK ise evinde Çaykur Rizespor'u konuk edecek.

CENK TOSUN SİFTAH YAPTI

Süper Lig’in 10. haftasında Beşiktaş, sahasında Gaziantep FK’yı 2-0 mağlup etti. Siyah-beyazlıların golleri 63. dakikada Salih Uçan ve 75. dakikada Cenk Tosun’dan geldi. Bu golle birlikte Tosun, 2023-2024 sezonunda ligde ilk kez gol sevinci yaşamış oldu.

Gaziantep FK müsabakasıyla birlikte Süper Lig’deki 8. maçına çıkan Cenk, ilk golünü kaydetti. UEFA Avrupa Konferans Ligi elemeleri ve grup aşamasında da 9 mücadelede forma giyen 32 yaşındaki futbolcunun, 1 golü bulunuyor.

YAKUP ARDA KILIÇ İLK KEZ

Gaziantep FK maçı siyah-beyazlıların genç futbolcusu Yakup Arda Kılıç için de ayrı bir önem taşıdı.

Ghezzal’ın sakatlığı sonrası 21. dakikada oyuna giren Yakup Arda, ilk kez futbol A takımında görev almış oldu. 18 yaşındaki oyuncu, 81. dakikada yerini Muleka’ya bıraktı. Bu sezon U19 takımıyla 5 mücadeleye çıkan Yakup Arda Kılıç’ın 5 golü bulunuyor.

Kaynak: Haber Global TV