Beşiktaş, Juventus'un eski yıldızıyla görüşmelere başladı!

İSTANBUL/HABER MERKEZİ
Beşiktaş transfer haberleri
Beşiktaş, Juventus'un eski yıldızıyla görüşmelere başladı!
DepoPhotos

Hareketli bir ara transfer dönemi geçirmesi beklenen Beşiktaş'ın Juventus'un eski yıldızı Federico Bernardeschi ile görüşmelere başladığı iddia edildi.

UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne grup aşamasında sonuncu olarak veda eden, Süper Lig'de ise 16 haftada şampiyonluk yarışının 17 puan gerisine düşen Beşiktaş, ara transfer döneminde kadrosunda büyük bir revizyona gitmeye hazırlanıyor.

Performans düşüklüğü ve takım içerisindeki uyumsuzlukları nedeniyle kadro dışı bırakılan Vincent Aboubakar, Valentine Rosier, Eric Bailly, Rachid Ghezzal ve Jean Onana'yla yolları ayırmayı planlayan Beşiktaş'ın bu oyuncuların yerine en az 5 transfer yapması bekleniyor.

Milliyet'ten Nergis Aşkın'ın haberine göre; Beşiktaş, transferde ilk hedef olarak belirlediği Juventus'un eski yıldızı Federico Bernardeschi'nin görüşmelere başladı.

Kariyerini Amerikan Birinci Futbol Ligi (MLS) takımlarından Toronto FC'de sürdüren 30 yaşındaki kanat oyuncusunun yıllık 3 milyon Euro talep ettiği ve pazarlıkların devam ettiği belirtildi.

Alman futbol platformu Transfermarkt'ın güncel piyasa değerini 5 milyon Euro olarak tahmin ettiği Bernardeschi'nin kulübüyle 3 yıllık daha sözleşmesi bulunuyor.

JUVENTUS 40 MİLYON EURO'YA ALDI, BEDAVAYA GÖNDERDİ

Altyapısından yetiştiği Fiorentina'da sergilediği performansla İtalya Milli Takımı'na kadar yükselen Bernardeschi, 2017 yazında 40 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Juventus'a transfer oldu.

Siyah-beyazlı kulüpte geçirdiği 5 sezonda 183 resmi maça çıkan Bernardeschi, 12 gol - 24 asist üreterek beklentilerin oldukça gerisinde kaldı.

Geçtiğimiz sezon başında bedelsiz olarak Toronto FC'ye transfer olan Bernardeschi, Amerikan Birinci Futbol Ligi'nde (MLS) mücadele eden Kanada takımında da bekleneni veremedi.

30 yaşındaki tecrübeli sağ kanat oyuncusu, Toronto formasıyla bugüne dek 47 maça çıktı ve 13 gol - 5 asistlik performans sergiledi.

Bernardeschi Toronto
Bernardeschi - Toronto FC [Foto: DepoPhotos]