Beşiktaş istiyordu... Fenerbahçe, Toko-Ekambi için bastırıyor!

Fenerbahçe
Beşiktaş istiyordu... Fenerbahçe, Toko-Ekambi için bastırıyor!

Alexander Djiku ile yaz transfer dönemindeki üçüncü transferini gerçekleştiren Fenerbahçe, Lyon'la yolları ayırmaya hazırlanan Kamerunlu kanat oyuncusu Karl Toko-Ekambi için de görüşmelerine hız verdi.

Foot Mercato'nun haberine göre; Strasbourg'dan Alexander Djiku'yu transfer eden Fenerbahçe, bir başka Fransız ekibi Lyon'dan da Karl Toko-Ekambi'yi kadrosuna katmak için görüşmelerine hız verdi.

Lyon'la 1 yıllık daha sözleşmesi bulunan Toko-Ekambi'nin takımdan ayrılmak istediği ve sözleşmesini feshedebileceği belirtiliyor.

KARL TOKO EKAMBI'NİN KARİYERİ

Futbol kariyerine Paris FC'de başlayan ve sonrasında Sochaux, Angers, Villarreal formaları giyen Ekambi, 2019/2020 sezonunda ilk etapta kiralık sonrasında ise bonservisiyle Lyon'a transfer oldu.

30 yaşındaki tecrübeli oyuncu, geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında kiralık olarak Rennes'de forma giydi ve 19 maçta 5 gol - 2 asistlik performans sergiledi.

Hücum hattının her bölgesinde oynayabilen Karl Toko Ekambi, Olimpik Lyon kariyerinde 114 maçta 57 gollük katkı (38 gol - 19 asist) sağladı.

Karl Toko Ekambi, bugüne dek 54 kez terlettiği Kamerun Milli Takımı formasıyla da 13 gol - 3 asist üretti.

Kaynak: Haber Global TV

fenerbahçe Karl Toko Ekambi Lyon Fenerbahçe transfer haberleri