Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi için deplasman seyircisi kararı!

Beşiktaş Fenerbahçe Süper Lig
Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi için deplasman seyircisi kararı!

İstanbul Valiliği İl Spor Güvenlik Kurulu, hafta sonu oynanacak olan Beşiktaş - Fenerbahçe derbisinde sarı-lacivertli taraftarların Tüpraş Stadyumu'ndaki maçta deplasman tribününde yer alabileceğini açıkladı.

Süper Lig'in 15. haftasında Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında 9 Aralık Cumartesi günü oynanacak derbi maçta, sarı-lacivertli taraftar da tribünde yer alabilecek.

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, İl Spor Güvenlik Kurulu, 9 Aralık Cumartesi günü Tüpraş Stadyumu'nda oynanacak Beşiktaş-Fenerbahçe maçına 1814 rakip seyircinin de alınmasına karar verdi.

Deplasman takım seyircisi, toplu olarak maçın oynanacağı stada giriş yapabilecek.

FENERBAHÇE-BEŞİKTAŞ REKABETİNDE 358. RANDEVU

Süper Lig'in 15. haftasındaki derbi müsabakasında karşı karşıya gelecek Fenerbahçe ile Beşiktaş, 358. randevuya çıkacak.

Fenerbahçe ve Beşiktaş, Türk futbol tarihinde daha önce 357 kez karşılaştı.

İki ekip arasında 28 Kasım 1924'te oynanan ve Fenerbahçe'nin 4-0 üstün tamamladığı müsabakayla başlayan 99 yıllık rekabette sarı-lacivertliler, rakibi karşısında galibiyet ve gol sayısı bakımından önde bulunuyor.

Geride kalan maçlarda Fenerbahçe 133, Beşiktaş 127 galibiyet aldı, 97 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı.

Rekabette Fenerbahçe'nin 494 golüne, Beşiktaş 455 golle karşılık verdi.

İKİ TAKIM ARASINDAKİ LİG MAÇLARI

Beşiktaş ile Fenerbahçe, 1959 yılından bu yana düzenlenen lig maçlarında 134 kez karşı karşıya geldi.

Ligde geride kalan müsabakalarda Fenerbahçe 47, Beşiktaş 42 galibiyet aldı. İki takım arasındaki 45 maç ise beraberlikle sona erdi.

Takımların birbirlerine karşı lig maçlarındaki rekabetinde Fenerbahçe'nin 153 golüne, Beşiktaş 155 gol atarak karşılık verdi.

Kaynak: AA