Dominik Livakovic: "Modric'le konuştum, 'Fenerbahçe'ye git' dedi"

Fenerbahçe Real Madrid Süper Lig
Dominik Livakovic: "Modric'le konuştum, 'Fenerbahçe'ye git' dedi"

Fenerbahçe'nin Hırvat kalecisi Dominik Livakovic, sarı-lacivertli kulübe transfer olmadan önce Real Madrid'in efsane futbolcusu Luka Modric'le konuştuğunu belirterek, tecrübeli orta saha oyuncusunun kendisine Fenerbahçe'ye transfer olması yönünde tavsiyede bulunduğunu açıkladı.

Fenerbahçe'nin Hırvat yıldızı Dominik Livakovic, Sporx'e verdiği röportajda, sarı-lacivertli kulübe transfer sürecini anlattı.

Kendisine Avrupa'dan birçok takımın talip olduğu ancak Fenerbahçe'yi seçtiği hatırlatılan Livakovic'e bu seçiminin nedenleri soruldu, Hırvat kaleci şu sözlerle yanıt verdi:

"Fenerbahçe birkaç nedenden ötürü öne çıktı. Kulübün geleceğe yönelik planları, başarıya olan bağlılığı ve oyuna olan tutkuları beni çok etkiledi. Ayrıca Fenerbahçe'nin çok zengin bir tarihi ve inanılmaz bir taraftar kitlesi var. Fenerbahçe taraftarının önünde oynamak fikri bana çok cazip geldi."

MODRIC'TEN FENERBAHÇE TAVSİYESİ

Transfer sürecinde milli takım arkadaşlarının tavrı sorulan Livakovic, "Milli takımdaki arkadaşlarım Fenerbahçe'ye transfer olduğumu duyduklarında çok sevindiler. Hemen hemen hepsi bana tebrik mesajları gönderdiler. Luka Modric ile transferden önce konuştum. Modric, 'Fenerbahçe senin için harika olur. Hedefleri olan, tarihi çok zengin olan, çok büyük bir kulüp' dedi. Luka'yı uzun süredir tanıyorum ve benim en yakın arkadaşlarımdan biri. Sık sık futbol hakkında sohbet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"TARAFTARI GÖRÜNCE SORUMLULUĞUN AĞIRLIĞINI FARK ETTİM"

Fenerbahçe taraftarının önünde oynadığı ilk maç inanılmaz olduğunu söyleyen Dominik Livakovic, "Taraftarların yarattığı inanılmaz atmosferle ilgili hikayeler duymuştum ama bunu ilk elden deneyimlemek bambaşka bir şeydi. Taraftarların 90 dakika boyunca verdikleri sarsılmaz destek, bu kulüp için oynamanın bana yüklediği sorumluluğun ağırlığını fark etmemi sağladı" şeklinde konuştu.

 

ŞAMPİYONLUK TEMENNİSİ

Son olarak Fenerbahçe taraftarına vermek istediği mesajı sorulan Livakovic, "Muazzam destekleri ve her zaman yanımızda oldukları için minnettarım. Umarım, sezon sonunda Bağdat Caddesi'nde şampiyonluğu birlikte kutlarız"

Sezon başında bonuslar dahil 7.7 milyon Euro karşılığında Dinamo Zagreb'den transfer edilen 28 yaşındaki Hırvat kaleci, Fenerbahçe formasıyla bugüne dek 14 maça çıktı. 6 maçı gol yemeden tamamlayan Livakovic, kalesinde ise 18 gol gördü.

Kaynak: Haber Global TV