Beşiktaş EuroCup'ta grup liderliğine yükseldi

Beşiktaş basketbol
Beşiktaş EuroCup'ta grup liderliğine yükseldi
FOTOĞRAF: AA

EuroCup'ta mücadele eden temsilcilerimizden Beşiktaş, Hamburg Towers'ı 90-78 yenerek grupta maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Bir diğer temsilcimiz Türk Telekom ise Gran Canaria'ya 82-69 mağlup oldu.

Eurocup'ın 6. haftasında temsilcimiz Beşiktaş Almanya'nın Hamburg Towers takımı ile karşı karşıya geldi.

BJK Emlakjet Spor Kompleksi'nde oynanan karşılaşmada siyah-beyazlılar rakibini 90-78 yenerek grupta üst üste 3. galibiyetini aldı.

Beşiktaş'ta Angel Delgado 16 sayı, 10 ribauntluk performansıyla double double yaparken, Derek Needham 15 sayı ve Jonah Matthew 12 sayılık oyunuyla galibiyette büyük pay sahibi oldu.

Alman temsilcisinde ise Aleksander Dziewa 21 sayı ve Vincent Earl King'in 14 sayısı yenilginin önüne geçemedi.

Bu sonuçla Beşiktaş 6. maçında 5. kez kazanarak maç fazlasıyla grupta liderliğe yükseldi, gruptaki 6. maçında da sahadan mağlubiyetle ayrılan Hamburg Towers ise grupta 9. sırada yer alıyor.

TÜRK TELEKOM GALİBİYETİ UNUTTU

Eurocup'ta geçen sezon final oynama başarısı gösteren temsilcimiz Türk Telekom ise B Grubu'ndaki maçta geçen yıl finalde kupayı kaybettiği Gran Canaria ile karşı karşıya geldi.

Ankara'da oynanan karşılaşmada Türk Telekom, İspanyol temsilcisine 82-69'luk skorla mağlup oldu.

Gran Canaria'da Sylven Landesberg 20 sayıyla maçın en skorer ismi olurken, Türk Telekom'da ise Steven Enoch'un 14 sayı, 11 ribauntluk performansı yenilgiyi önleyemedi.

Bu sonuçla Gran Canaria 6'da 6 yaparak grupta liderliğini sürdürürken, üst üste 4. kez yenilen Türk Telekom ise elde ettiği bir galibiyetle grubun 8. sırasında yer aldı.

Kaynak: Haber Global TV