"Belki de Hakan Çalhanoğlu'ndan özür dilememiz gerekiyor"

Hakan Çalhanoğlu Inter futbol İtalya Serie A
"Belki de Hakan Çalhanoğlu'ndan özür dilememiz gerekiyor"
Fotoğraf: DepoPhotos

Habere başlığını veren "Belki de Hakan Çalhanoğlu'ndan özür dilememiz gerekiyor" ifadesi İtalya'nın önde gelen spor gazetesi La Gazzetta dello Sport'a ait. Peki ama neden? Detaylar haberimizde...

İtalya'da yayınlanan Corriere dello Sport gazetesi çarpıcı bir haber yayınladı. 

Gol ve asistleriyle Inter'in her şeyi olan Hakan Çalhanoğlu ile ilgili bu ifadeler İtalya basınının gündeminde.

Bundan 10 ay önce, Mart ayının başında Hakan Çalhanoğlu, La Gazzetta dello Sport'a samimi bir röportaj vermiş ve "Kendimi oynadığım pozisyon ve rolde Avrupa'nın ilk beşi arasında hissediyorum. Modric ve De Bruyne'den çok uzakta değilim" demiş ve bu sözler ses getirmişti. Kimileri Hakan Çalhanoğlu ile alay etmiş, hatta onu küçümsemişti.

Ancak zaman Hakan Çalhanoğlu'nu haklı çıkardı. Corriere dello Sport "Belki de Hakan Çalhanoğlu'ndan özür dilemeliyiz" diye yazarken Hakan'ın haklı olduğunu, bugün kendi pozisyonunda Avrupa'nın en iyilerinden biri olduğunu yazdı.

ATTIĞI GOLLER DE CABASI

İsabetli pasta Manchester City'den Rodri'nin ardından ikinci sırada olan Hakan asıl asistleriyle ses getiriyor. Özellikle duran toplardaki asistleriyle neredeyse yanına yaklaşabilen yok. Attığı gollerde cabası.

Artık bir başrol oyuncusu olan Çalhanoğlu taktiksel dönüşüm çemberinin bir parçası olarak aynı maçta hem stoper hem orta saha maestrosu hem de hücum oyuncusuna dönüşebiliyor. Inter, Brozovic'ten vazgeçerken Hakan Çalhanoğlu'ndan verim alacağına güveniyordu. Hakan da bu güveni boşa çıkarmadı.

Aslında Hakan Çalhanoğlu her şeye boş verip çok para kazanabilirdi. Suudi Arabistan ağustos ayı boyunca onu rahat bırakmamış, yıllık 18 milyona euro'ya varan bir teklif sunmuştu. Üstelik bu takım şu an ligin zirvesinde olan Al Hilal'di. Neymar'a milyonlar dağıtan kulübe "Hayır teşekkürler" demekten çekinmedi Hakan.

Şimdi de bunun karşılığını alıyor. Kendisi ithaf edilen tezahüratlarla artık bir Inter efsanesi olma yolunda. Inter'le Serie A'yı kazanmadan da bir yere gideceği yok.