Bayer Leverkusen, Charles Aranguiz'in sözleşmesini uzattı

Bayer Leverkusen, Charles Aranguiz'in sözleşmesini uzattı

Bundesliga ekibi Bayer Leverkusen, Şilili orta saha oyuncusu Charles Aranguiz'in sözleşmesini 3 yıl uzattığını duyurdu.

Haber Global - Dış Haberler

2015 yazında 13 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer edilen Şilili orta saha oyuncusunun sözleşmesi gelecek ay bitecekti. Ancak Leverkusen, ismi Fenerbahçe ile anılan oyuncusunun ayrılmasına izin vermedi ve Aranguiz'le üç yıllık yeni sözleşme imzalandığını duyurdu.

Kulüp CEO'su Rudi Völler resmi siteden yaptığı açıklamada, "Geçtiğimiz haftalarda Charles ile birçok görüşme gerçekleştirdik ve isteğinin kulüpte kalmak olduğunu gördük. Takımımız için gerçekten çok önemli bir oyuncu. Onunla yeniden uzun vadeli bir sözleşme imzalamamız, her iki tarafın da birbirine olan güvenini gösteriyor" sözleriyle imzadan duyduğu sevinci dile getirdi.

31 yaşındaki Şilili orta saha oyuncusu ise, "Burada geçirdiğim 5 yıllık zaman diliminde çok fazla şey deneyimledim. Büyük maçlar oynadım, harika takım arkadaşlarım oldu. Sakatlığımdan dolayı forma giyemediğim dönemlerde bile, kulüp tüm çalışanları ve taraftarıyla bana kendimi iyi hissettirdi. Şimdiye dek burada harika zaman geçirdim, gelecek üç yıl da harika şeyler başarmak için her şeyimi vereceğim." ifadelerini kullandı.

Leverkusen'de 5. sezonunu geçiren Aranguiz, 130 resmi maça çıktı ve 35 gole direkt katkı (12 gol, 23 asist) sağladı.

Bayer Leverkusen