Altay ve Galatasaray'ın acı günü: Efsane kadrodan Feridun Öztürk kalbine yenik düştü... Metin Oktay'ın veliahtı olarak gösterilmişti

Haber Merkezi
Altay Hayatını kaybetti Galatasaray
Altay ve Galatasaray'ın acı günü: Efsane kadrodan Feridun Öztürk kalbine yenik düştü... Metin Oktay'ın veliahtı olarak gösterilmişti

İzmir kulübü Altay'ın efsane kadrosunda yer alan Feridun Öztürk, 79 yaşında hayatını kaybetti. Öztürk, Metin Oktay'ın veliahtı olarak Galatasaray'a da tranfser olmuştu.

TFF 1. Lig'de mücadele eden İzmir kulübü Altay'ın 1960'lı yıllardaki efsane kadrosunda yer alan futbolcu Feridun Öztürk, 79 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Öztürk'ün kalp krizi geçirerek vefat ettiği öğrenildi.

7 yıl boyunca aralıksız formasını giydiği Altay'da birçok başarıya imza atan Feridun Öztürk'ün cenazesi yarın ikindi vakti Göztepe'deki İlahiyat Fakültesi Camii'nden kaldırılacak.

FERİDUN ÖZTÜRK KİMDİR?

28 yaşında sona eren kısa futbolculuk yaşamına çok şey sığırdı. 1963-69 yılları arasında siyah-beyazlı formayı giydi. 25 Haziran 1967’deki Türkiye Kupası’nı kazanan unutulmaz ekibin oyuncusu. Kırık burnuyla sahada kalıp, Beşiktaş’a gol atacak kadar Altaylı. Büyük Altay kariyerinden sonra “Metin Oktay’ın veliahtı” olarak Galatasaray’a transfer oldu. Taçsız Kral Metin Oktay’ın İzmir’deki jübilesinde kaptanlık pazu bandını ondan devraldı.