Yaroslav Rakitskiy kimdir?

Başakşehir transfer haberleri Süper Lig
Yaroslav Rakitskiy kimdir?

Süper Lig ekiplerinden Başakşehir, Zenit'ten ayrılan Yaroslav Rakitski'yi transfer için İstanbul'a getirdi. Peki, Yaroslav Rakitskiy kimdir? İşte Yaroslav Rakitskiy kariyeri...

Süper Lig'in iddialı ekiplerinden Medipol Başakşehir, son olarak Zenit forması giyen Yaroslav Rakitskiy transferinde büyük aşama kaydetti. Vole'den Yağız Sabuncuoğlu'nun haberine göre Başakşehir, Zenit'ten ayrılan Ukraynalı futbolcu Yaroslav Rakitskiy'yi transfer görüşmesi yapmak için İstanbul'a getirdi. Savunma bölgesinde görev alan 32 yaşındaki futbolcuyla yapılacak görüşmeler sonrası transferin kısa sürede netleşmesi bekleniyor. Bu gelişmelerin ardından Yaroslav Rakitskiy merak edilip araştırılmaya başlanmış durumda. İşte Yaroslav Rakitskiy hakkında merak edilenler...

YAROSLAV RAKİTSKİY KİMDİR?

Yaroslav Rakitski, 3 Ağustos 1989 tarihinde Dnipropetrovsk Oblastı'nda dünyaya gelmiştir. Rossiyskaya Premyer-Liga takımlarından Zenit forması giyen Ukraynalı millî futbolcudur.

yaroslav rakitskiy

YAROSLAV RAKİTSKİY KULÜP KARİYERİ

Yaroslav Rakitskiy, futbol kariyerine ilk olarak 2002 senesinde Samara Meteorty Pavlohrad takımında başladı ve bu takımda amatör seviyede mücadele etti. Bir sene sonra Ukrayna Ligi’nin Shaktar Donetsk takımının alt yapısına geçti. Bir sezon da bu takımda mücadelede bulunmasının ardından UOR Donetsk ve ardından da eski takımı Shaktar Donetsk’e geri döndü.

2006 yılından 2009 yılına kadar genç takımlarda mücadele etti ve 2009 senesinde de as takıma yükseltilerek profesyonel kariyerine başlamış oldu. 2009 - 2010 sezonunda takımı ile beraber 37 maça çıkarken gösterdiği performans neticesinde Ukrayna Premier Lig şampiyonluğunu kazanma başarısını elde etti. Bir sonraki sezonda da aynı performansı sürdürdü ve hem Ukrayna Premier Ligi hem de Ukrayna Lig Kupası’nı kaldırdı. Devamında gelen üç sezonda da Ukrayna Premier Lig şampiyonluklarının yanında diğer kupaları da kazanma başarısını elde etti.

Millî takım kariyeri

2009 Ukrayna Ukrayna U-20 1 (0)
2008-2011 Ukrayna Ukrayna U-21 17 (3)
2009- Ukrayna Ukrayna 54 (4)

Yaroslav Rakitskiy Boy / Kilo: 180cm, 70kg
Yaroslav Rakitskiy Pozisyon: Defans
Yaroslav Rakitskiy Kullandığı Ayak: Sol

TRANSFER GEÇMİŞİ

28.01.2019 - Şimdi FK Zenit St Petersburg

01.08.2009 - 27.01.2019 FC Shakhtar Donetsk

Süper Lig Başakşehir