Başakşehir'de Emre Belözoğlu dönemi başlıyor

Başakşehir
Başakşehir'de Emre Belözoğlu dönemi başlıyor

Süper Lig ekiplerinden Başakşehir, Aykut Kocaman'dan boşalan teknik direktörlük görevi için geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında Fenerbahçe'yi çalıştıran Emre Belözoğlu'yla anlaşmaya vardı.

Başakşehir, Emre Belözoğlu'nu resmen açıkladı.

Turuncu-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, "Kulübümüz, teknik direktörlük görevi için Emre Belözoğlu ile anlaşmaya varmıştır. Başkanımız Göksel Gümüşdağ ve Emre Belözoğlu’nun katılacağı imza töreni, yarın saat 15.00’te stadımızdaki basın toplantı odasında gerçekleştirilecektir. Saat 17.00’de yapacağımız antrenmanın ilk yarım saatlik bölümü basına açık olacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadelerine yer verildi.

Geride kalan 8 haftada 2 galibiyet ve 6 mağlubiyet alarak, topladığı 6 puanla 15. sırada yer alan Başakşehir'de teknik direktör Aykut Kocaman'la geçtiğimiz günlerde yollar ayrılmıştı.

Futbolu bıraktıktan sonra sportif direktörlük yapma kararı alan Emre Belözoğlu, geçtiğimiz sezon Fenerbahçe'de Erol Bulut'la yolların ayrılmasının ardından ligin son 10 haftasında takımın başına geçmişti.

Sarı-lacivertliler, Emre Belözoğlu yönetiminde çıktığı 10 Süper Lig maçında 7 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak 2.3 puan ortalaması yakalamış ve sezonu şampiyon Beşiktaş'ın 2 puan arkasında 3. sırada tamamlamıştı.

Emre Belözoğlu, Başakşehir'in başındaki ilk maçına Süper Lig'in 9. haftasında Beşiktaş'a karşı çıkacak.

Kaynak: Haber Global TV

Başakşehir emre belözoğlu fenerbahçe