Başakşehir'de Çağdaş Atan dönemi başladı

Süper Lig Başakşehir emre belözoğlu
Başakşehir'de Çağdaş Atan dönemi başladı
FOTOĞRAF: İHA

Emre Belözoğlu ile yollarını ayıran Başakşehir, teknik direktörlük görevi için anlaşmaya vardığı Çağdaş Atan ile 2+1 yıllık sözleşme imzaladı.

Süper Lig ekiplerinden Başakşehir'de, Emre Belözoğlu ile yolların ayrılmasının ardından teknik direktörlük görevi için prensip anlaşmasına varılan Çağdaş Atan için Fatih Terim Stadyumu'nda, Başkan Göksel Gümüşdağ'ın da katılımıyla imza töreni düzenlendi.

Çağdaş Atan ile 2+1 yıllık sözleşme imzalandığını belirten Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, “2 yıl burada teknik direktörlük görevi yapmış eski hocamız Emre Belözoğlu ve ekibine teşekkür ediyorum. Çağdaş hocaya da ‘hoş geldin’ diyorum. Başakşehir Futbol Kulübü bu yıl 10. yılında. Çok önemli başarılara imza atmış bir kulübüz. Bu çatının altında alışık olduğumuz başarılara Çağdaş hoca ile devam edeceğimizi düşünüyorum. İstikrarlı bir yönetim anlayışımız var. Yönetim kurulu ile değerlendirip kararlarımızı alırız.

En doğru kararı aldığımızı düşünüyorum. Bu kararın da doğru olacağına inanıyorum. Geçmişte elde ettiğimiz başarılara tekrardan imza atacağımıza tüm kalbimle inanıyorum. Yurt içi ve yurt dışından farklı farklı hocaların bu takımı çalıştırmakla ilgili talebi oldu. Biz de Çağdaş hoca ile çalışmaya karar verdik. Kendisi de hedefleri olan, futbol anlayışını beğendiğimiz bir teknik adam” ifadelerini kullandı.

"BEŞİKTAŞ'TAN TEKLİF GELMEDİ"

Berkay Özcan’ın sözleşmesini yarın 3 yıllığına uzatacaklarını dile getiren Gümüşdağ, “Çağdaş hoca takımdaki bütün oyunculardan memnun olduğunu söyledi. Takıma oyuncu katmak istiyoruz. Leo Dubois ile ilgili bir çalışmamız olmadı. Hocanın verdiği bilgi doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürürüz. Deniz Türüç ile ilgili hiçbir konudan haberdar değilim. Deniz, bizim sevdiğimiz bir oyuncu. Hocamızın da beğendiği bir oyuncu olduğunu konuştuk. Deniz’le de sözleşme uzatmak istiyoruz. Beşiktaş’tan bize bir teklif gelmedi. Cuma gününe kadar 2-3 bölgeye transfer yapacağız” dedi.

“BERKAY'LA ÇALIŞMAK İÇİN SABIRSIZLANIYORUM”

Adı transferde farklı kulüplerle anılan Berkay Özcan'ın, oyun sistemine çok uygun olduğunu vurgulayan Çağdaş Atan, “Kulübümüzden ayrılacak bir oyuncu üzerinden görüşme yapmadık. Bütün oyuncuları takımda tutmak istiyoruz. Başakşehir, üreten ve satan bir kulüp. Altyapıdan da faydalanmak istiyoruz. Başakşehir hem rekabet edecek hem de oyuncu yetiştirecek. Berkay benim çalışmayı sabırsızlıkla beklediğim bir oyuncu. Umarım o da bize gerekli cevabı verir. Kalitesi çok yüksek bir oyuncu” cümlelerine yer verdi.

“ANA HEDEFİMİZ LİGİ İLK 4-5 İÇİNDE BİTİRMEK”

Sezonun geri kalanıyla ilgili ilk hedeflerinin Avrupa kotası içerisinde olmak olduğuna dikkat çeken Çağdaş Atan, “Ortak hedefimiz, şampiyonluk değil ama ona ulaşabilmek için mücadele etmek. İlk 4-5 içerisinde yer alabilmek ana hedefimiz. Ben de rekabet eden teknik direktörler arasında girebilmeyi istediğim için bu birliktelik oluştu. Şu an baktığımızda Avrupa kupaları hedefinden 7 puan uzaktayız. Yolumuz biraz uzun. Bu farkı kapatabileceğimizi düşünüyorum. Takıma çok güveniyorum. Emre hocaya da bıraktığı iyi takım için teşekkür ediyorum. Aldığımız iyi bir mirastan farklı bir yapıda takım oluşturmak istiyoruz” değerlendirmesini yaptı.

Öte yandan ligde üst üste oynayacakları İstanbulspor, Galatasaray ve Fenerbahçe maçlarıyla ilgili de Atan, “Kağıt üzerinde dezavantaj gibi gözüküyor ama ben bu rakiplerin hepsiyle oynayarak geldi. Ekip olarak bu maçlara çalışmışlığımız var. Bambaşka bir takımla sahaya çıkacağız. Her lig maçı çok zordur. Bizim amacımız, oyuna hükmeden, hızlı oynayan bir takım olmak. Seyir zevki yüksek bir oyun vaat ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA

Başakşehir başakşehir haberleri Başakşehir Teknik Direktör emre belözoğlu Çağdaş Atan Göksel Gümüşdağ