Başakşehir, Ndayishimiye'yi rekor bedelle Nice’e sattı

Burundi Spor haberleri Başakşehir
Başakşehir, Ndayishimiye'yi rekor bedelle Nice’e sattı

Süper Lig ekiplerinden Başakşehir'in Burundili stoperi Youssouf Ndayishimiye, rekor bedelle Fransa Ligue 1 ekiplerinden OGC Nice'e transfer oldu.

Başakşehir'den konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Turuncu-lacivertli formamız altında iki sezon boyunca özveri ve başarıyla oynayan Youssouf Ndayishimiye, Fransa'nın OGC Nice kulübüne transfer olmuştur. Youssouf'a kulübümüze vermiş olduğu emekler için teşekkür ediyor, kariyerinin geri kalan bölümünde başarılar diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Bonuslarla birlikte 16 milyon Euro karşılığında Fransız ekibine satılan Ndayishimiye, Başakşehir FK tarihinde en yüksek bedelle satışı yapılan oyuncu oldu. Daha önce zirvede 14.5 milyon Euro karşılığında Roma'ya transfer olan Cengiz Ünder vardı.

Fransız ekibiyle 4,5 yıllık sözleşme imzalayan Youssuf Ndayishimiye, yeni takımında da Başakşehir'de olduğu gibi 55 numaralı formayı terletecek.

YOUSSOUF NDAYISHIMIYE'NİN KARİYERİ

3 yıl önce yalnızca 45 bin Euro bonservis bedeli karşılığında Yeni Malatyaspor'a transfer olarak Avrupa futboluna merhaba diyen Ndayishimiye, burada sergilediği performansın ardından Şubat 2021'de Başakşehir tarafından 2.1 milyon Euro bonservis bedeli ve sonraki satıştan yüzde 20 pay karşılığında kadroya katılmıştı.

Asıl mevkisi ön libero olan Ndayishimiye, Başakşehir'de özellikle Emre Belözoğlu'nun gelişiyle birlikte stoperde görev yapmaya başladı. 24 yaşındaki Burundili oyuncu, Başakşehir kariyerinde 74 resmi maça çıktı ve 8 gol - 4 asistlik performans ortaya koydu.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

spor haberleri