Başakşehir 4 maç aradan sonra kazandı

Süper Lig Başakşehir Pendikspor
Başakşehir 4 maç aradan sonra kazandı
FOTOĞRAF: AA

Süper Lig'in 13. haftasında Başakşehir sahasında konuk ettiği Pendikspor'u 4-1 yenerek ligdeki 4 maçlık galibiyet hasretine son verdi.

Süper Lig'in 13. haftasında Başakşehir ile Pendikspor kozlarını paylaştı.

Başakşehir Fatih Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada ev sahibi ekip Pendikspor'u 4-1'lik skorla devirerek ligdeki 4 maçlık galibiyet hasretine son vermeyi başardı.

Turuncu-lacivertli ekibe galibiyeti getiren golleri Mehdi Abeid, Joao Figueiredo, Lucas Lima ve Krzysztof Piatek kaydetti. Pendikspor'un tek sayısı ise Erencan Yardımcı'dan geldi.

Başakşehir bu sonuçla puanını 12 yaparken ligde de 17. sıraya yükseldi, 2 maçlık galibiyet serisi sona eren Pendikspor ise 13 puanla 16. basamakta yer aldı.

Başakşehir ligin 14. haftasında deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşı karşıya gelecek, Pendikspor ise evinde Galatasaray'ı konuk edecek.

HAKEM SAKATLIK GEÇİRDİ

Süper Lig’in 13. haftasında Başakşehir ile Pendikspor, Fatih Terim Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Mücadelenin 21. dakikasında yardımcı hakem Cemil Tunç, sakatlandı.

Sağlık ekiplerinin müdahalesinden sonra sedyeyle kenara gelen Tunç, 28. dakikada görevini dördüncü hakem Oğuzhan Çakır’a devretti.

Sakatlanan Tunç, dördüncü hakem olarak mücadeleye devam etti.

"İYİ BİR OYUN SERGİLEDİK"

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Başakşehir Teknik Direktörü Çağdaş Atan, “En sonunda yüzümüzün güldüğü bir maçın ardından birlikteyiz. Son 9 maçın 6’sını deplasmanda oynadık. Bu anlamda fikstür şanssızlığı yaşadığımızı söyleyebilirim. Öte yandan oynadığımız rakiplerin birçoğu teknik direktör değişikliğine gitmiş ve çıkış arayan takımlardı. Ayrı bir motivasyon ile bize karşı oynadılar. Biraz süreç farklı işledi. Bu kadar puan kaybedeceğimizi düşünmüyorduk.

Ama bu bir süreç. Oyunu ve kadroyu oturtmak bir süreç ve bunu yapmaya çalışıyoruz. Bugün de iyi bir oyun sergiledik. Attığımız ilk golden sonra rakip karşılık verdi ama motivasyonumuzu kaybetmeyerek skoru lehimize çevirmeyi bildik. Bugün çok iyi bir iş mi yaptık? Hayır. Galibiyet almak, Başakşehir gibi bir kulübün rutini olmalı. Önümüzde Çaykur Rizespor maçı var. O maça hazırlanıp iyi oyunumuzu sürdürmek istiyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA