Barcelona'yı deviren Girona liderliği Real Madrid'den geri aldı

FC Barcelona Real Madrid İspanya La Liga
Barcelona'yı deviren Girona liderliği Real Madrid'den geri aldı
FOTOĞRAF: Reuters

İspanya La Liga'da 16. hafta mücadelesinde bu sezon gösterdiği performansla sürpriz bir çıkış yakalayan Girona deplasmanda karşılaştığı Barcelona'yı 4-2 yenerek Real Madrid'i geride bıraktı ve ligde yeniden zirveye yükseldi.

İspanya La Liga'nın 16. haftasında zirveyi yakından ilgilendiren müsabakada Barcelona ile bu sezon yaptığı flaş çıkışla dikkat çeken Girona karşılaştı.

Camp Nou'daki yenileme çalışmaları nedeniyle Barcelona Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan karşılaşmaya etkili başlayan taraf Girona oldu.

12. dakikada gelişen kontratakta Artem Dovbyk takımını 1-0 öne geçirdi. FC Barcelona'nın bu gole cevabı ise gecikmedi.

Katalan ekibinde maçın 19. dakikasında Raphinha'nın kullandığı köşe vuruşunda topa iyi yükselen Robert Lewandowski yaptığı kafa vuruşuyla maçta skoru 1-1'e getirdi.

Girona 40. dakikada sol beki Miguel Gutierrez'in attığı golle bir kez daha öne geçti ve ilk yarı bu skorla sona erdi: 1-2.

Mücadelenin 80. dakikasında Girona'dan Valery Fernandez takımını rahatlatan golü kaydetti ve farkı ikiye çıkardı.

Karşılaşmanın duraklama dakikalarında Barcelona, İlkay Gündoğan'ın attığı golle farkı 1'e indirdi.

Girona'nın tecrübeli golcüsü Christian Stuani maçta son söz söyleyen isim oldu. Bu gol aynı zamanda mücadelenin sonucunu da belirledi: 2-4.

Girona zorlu Barcelona deplasmanından galibiyetle dönerek ligde yeniden liderliğe yükseldi.

LİDERLİĞİ GERİ ALDI

Ligde üst üste 2. galibiyetini alan Girona puanını 41 yaptı ve Real Madrid'i geride bırakarak liderlik koltuğunu devraldı. 34 puanda kalan Barcelona ise haftayı 4. sırada tamamladı.

Barcelona ligin 17. haftasında deplasmanda Valencia ile mücadele edecek, Girona ise kendi sahasında Alaves'i ağırlayacak.

ATLETICO MADRID, ALMERIA'YI 2 GOLLE DEVİRDİ

İspanya La Liga'nın 16. haftasında Atletico Madrid ile Almeria mücadele etti.

Metropolitano Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada Atletico Madrid rakibini 2-1 mağlup etti.

Madrid temsilcisine galibiyeti getiren golleri 17'de Alvaro Morata ve 22'de Angel Correa kaydetti. Almeria'nın golünü ise 62. dakikada Leo Baptistao attı.

Ligde bir maç aradan sonra kazanan Atletico Madrid puanını 34 yaptı ve 3. sıraya yükseldi. Bu sezon ligde henüz galibiyetle tanışamayan Almeria ise 4 puanla ligin son sırasında kaldı.

Kaynak: Haber Global TV