Barcelona'yı bekleyen büyük tehlike! Devler Ligi'nden men edilebilirler

Avrupa Süper Ligi FC Barcelona UEFA Şampiyonlar Ligi İspanya La Liga
Barcelona'yı bekleyen büyük tehlike! Devler Ligi'nden men edilebilirler
FOTOĞRAF: Shutterstock

Alman basınında yer alan haberde İspanyol devi Barcelona'nın UEFA'nın finansal fair play kurallarına uymadığı gerekçesiyle Devler Ligi'nden men edilebileceği iddia edildi.

Kurulması gündemde olan Avrupa Süper Ligi'nin Real Madrid ile birlikte en büyük destekçisi olan FC Barcelona, ciddi bir tehlikeyle karşı karşıya.

Alman basınından Welt'te yer alan iddiaya göre; Barcelona'nın finansal fair play kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle Devler Ligi'nden 2024-2025 sezonunda men cezası alabileceği ifade edidi.

Katalan ekibi geçtiğimiz eylül ayında net 304 milyon euro kar açıklamıştı. UEFA'nın finansal fair-play uygulamalarında son 3 yıllık tabloyu incelediği ve geçen sezon kar edilmesine rağmen ceza alma ihtimali bulunduğu ifade edildi.

İspanyol devinin finansal belgelerinde yapılan incelemede büyük bir karmaşanın yer aldığı ve Barcelona için 2-3 yıllık bir men cezasının bile gündeme gelebileceği bildirildi. UEFA'nın zarar ne kadar büyükse, cezanın da o kadar büyük olmasını düşüncesinde olduğu belirtildi.

UEFA bu yaz Barcelona'ya 500 bin euro'luk bir ceza uygulamıştı. Cezanın gerekçesinin ise Barcelona'nın kulübün elde ettiği bazı gelirleri yanlış göstermesi olduğu hatırlatıldı.

18 haftası geride kalan İspanya La Liga'da FC Barcelona 3. sırada bulunuyor. Katalan ekibi UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise son 16 turunda İtalyan temsilcisi Napoli ile eşleşmişti.

LIVERPOOL, AVRUPA SÜPER LİGİ'NE KARŞI

Avrupa Süper Ligi girişimini başlatan ve gelen tepkiler üzerine bu organizasyondan çekilen takımlardan İngiltere Premier Lig ekibi Liverpool, Avrupa Adalet Divanı'nın kararının ardından da tutumlarının değişmeyeceğini duyurdu.

Kaynak: Haber Global TV