İtalya 3. lig ekibinden Avrupa Süper Ligi'ne sürpriz tepki

Avrupa Süper Ligi Inter İtalya Serie A
İtalya 3. lig ekibinden Avrupa Süper Ligi'ne sürpriz tepki
FOTOĞRAF: Shutterstock

İtalya 3. Ligi'nde mücadele eden Pescara, sosyal medya hesabından Avrupa Süper Ligi hakkında esprili bir paylaşımda bulundu.

Bir dönem İtalya Serie A'da da mücadele eden ve Marco Verratti ile Ciro Immobile gibi isimlerin de formasını giydiği İtalya 3. Ligi ekiplerinden Pescara da kurulması gündemde olan Avrupa Süper Ligi'ni esprili bir açıklama yayınlayarak veto etti.

İtalya 3. lig ekibinin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Avrupa Süper Ligi'nden herhangi bir davet almadık, bu yüzden herhangi bir açıklama yapmamıza gerek yok" ifadeleri kullanıldı.

Pescara, 18 haftası geride kalan İtalya 3. Ligi'nde topladığı 31 puanla ligde 3. sırada bulunuyor.

INTER DE KARŞI ÇIKIYOR

Geçtiğimiz sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde final oynama başarısı gösteren ve milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu'nun da formasını giydiği Inter de Avrupa Süper Ligi'ne bir açıklama yayınlayarak karşı çıktığını duyurdu.

Milano temsilcisinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kulübümüz, Avrupa futbolunun geleceğinin ancak Avrupa Kulüpler Birliği bünyesinde ve UEFA ile FIFA'nın ortaklaşa çalışan kulüpler tarafından garanti altına alınabileceğine olan inancını bir kez daha teyit eder. Bir kulüp olarak, Avrupa spor modelini karakterize eden değerlere sıkı sıkıya bağlıyız. Bu değerleri korumak için Avrupa Kulüpler Birliği tarafından bir araya getirilen diğer tüm kulüplerle birlikte çalışmaya kararlıyız."

Kaynak: Haber Global TV