Barcelona'dan Messi'nin kararına bir garip tepkİ!

FC Barcelona Lionel Messi
Barcelona'dan Messi'nin kararına bir garip tepkİ!

Barcelona, kendisine Barça'dan resmi bir teklif yapılmadığı için Inter Miami ile anlaştığını duyuran eski oyuncusu Lionel Messi'nin sözlerini, "Son yıllarda maruz kaldığı baskı ve ilgiden daha uzakta, daha az şeyin talep edildiği bir ligde oynama kararını anlıyoruz" açıklamasıyla yalanladı.

Katalan ekibinin resmi İnternet sitesinden, "FC Barcelona, Lionel Messi'ye kariyerinin yeni profesyonel döneminde bol şans diler" başlığıyla yayımlanan yazılı açıklama şu şekilde:

"5 Haziran Pazartesi günü oyuncunun babası ve menajeri Jorge Messi, Barcelona'nın sunduğu teklife rağmen, Lionel Messi'nin Inter Miami'ye imza atma kararını Başkan Joan Laporta'ya iletti.

Başkan Laporta ise Messi'nin son yıllarda maruz kaldığı baskıdan ve ilgiden daha uzakta yaşama, daha az şeyin talep edildiği bir ligde futbol oynama kararını anlayış ve saygıyla karşıladı."

NE OLMUŞTU?

Inter Miami'ye transfer olduğunu açıklayan Lionel Messi, Avrupa'dan kendisine gelen teklifler olduğunu belirterek, "Değerlendirmedim bile. Çünkü Avrupa konusunda tek fikrim Barcelona'ya gitmekti. Barcelona'yla sözleşme hakkında konuşamadık. Sözlü bir teklif yapıldı ve kabul edildi ancak para konuşmadık. Bana resmi teklif yapamadılar. Barcelona'nın da oyuncu satma ve maaş düşürme gibi sorunları vardı. Ayrıca gittiğimde daha önce yaşadıklarımı yaşamak istemedim. Dünya Kupası'nı kazandıktan ve Barça'ya gidemedikten sonra, futbolu farklı bir şekilde deneyimlemek ve günden güne daha fazla keyif almak için MLS'e gitme zamanı gelmişti. Umarım bir gün Barcelona'ya dönebilirim. Nasıl olur bilmiyorum, ancak orayı çok seviyorum." ifadelerini kullanmıştı.

Lionel Messi, Barcelona kariyerinde 778 maça çıkmış; 672 gol - 303 asist üreterek ulaşılması neredeyse imkânsız bir istatistik ortaya koymuştu.

Kaynak: Haber Global TV

Barcelona Lionel Messi Inter Miami