Lionel Messi yeni takımını açıkladı: Amerika Ligi'nin sonuncusuna gidiyor!

Lionel Messi
Lionel Messi yeni takımını açıkladı: Amerika Ligi'nin sonuncusuna gidiyor!

PSG ile yollarını ayırdıktan sonra Suudi Arabistan'dan astronomik bir teklif alan ve eski takımı Barcelona'ya da dönebileceği belirtilen Arjantinli yıldız futbolcu Lionel Messi, Amerika Futbol Ligi (MLS) takımlarından Inter Miami ile anlaşmaya vardığını açıkladı.

24 Haziran'da 36 yaşına girecek olan Lionel Messi, 30 Haziran'da PSG ile olan sözleşmesini tamamlayacak ve serbest kalacak.

Arjantinli yıldız futbolcu, Paris'teki evinde Mundo Deportivo ve SPORT'a verdiği özel röportajda geleceği hakkındaki soru işaretlerini ortadan kaldırdı ve Inter Miami'yle anlaşmaya vardığını açıkladı.

INTER MIAMI DE AÇIKLADI!

Messi'nin dünya çapında ses getiren röportajının yayınlanmasından kısa bir süre Inter Miami kulübü de transferi resmen duyurdu.

"KENDİMİ DEĞİL, AİLEMİ DÜŞÜNMEM GEREKEN BİR ZAMANA GİRDİM"

Suudi Arabistan'dan gelen yıllık 400 milyon Euro'luk teklifi elinin tersiyle iten Messi, "Kendimi dışarıda bırakıp ailemi düşünmem gereken bir zamana girdim. Ailem için son iki sene çok iyi geçmemişti. Çocuklarımın yeniden otelde kalmak zorunda kalmalarından korkuyordum. Kendi kararımı vermek istedim" dedi.

"BARCELONA BANA RESMİ TEKLİF YAPAMADI!"

Avrupa'dan başka teklifler de aldığını belirten, "Değerlendirmedim bile. Çünkü Avrupa konusunda tek fikrim Barcelona'ya gitmekti. Barcelona'yla sözleşme hakkında konuşamadık. Sözlü bir teklif yapıldı ve kabul edildi ancak para konuşmadık. Bana resmi teklif yapamadılar. Barcelona'nın da oyuncu satma ve maaş düşürme gibi sorunları vardı. Ayrıca gittiğimde daha önce yaşadıklarımı yaşamak istemedim. Dünya Kupası'nı kazandıktan ve Barça'ya gidemedikten sonra, futbolu farklı bir şekilde deneyimlemek ve günden güne daha fazla keyif almak için MLS'e gitme zamanı gelmişti. Umarım bir gün Barcelona'ya dönebilirim. Nasıl olur bilmiyorum, ancak orayı çok seviyorum." ifadelerini kullandı.

MESSI MLS'TE NE KADAR KAZANACAK?

Messi'nin Amerika'daki yıllık kazancı şimdilik bilinmiyor. Arjantinli yıldızın 50 milyon Euro ücret kazanacağı, bunun yanı sıra ise tüm sponsorluk anlaşmalarından, yayın gelirinden pay ve kulüpten bir miktar hisse alacağı iddia ediliyor. Ancak tüm bunlar şimdilik iddialardan ibaret.

MLS'in Messi öncesi en çok maaş alan oyuncusu ise Toronto FC'de yıllık 14 milyon dolar kazanan Lorenzo Insigne'ydi.

Inter Miami, Doğu ve Batı olarak ikiye ayrılmış MLS'te Doğu Konferansı'nda yer alıyor. Pembe-siyahlı kulüp 16 maçta yalnızca 15 puan toplayabildiği için ligin son sırasında yer alıyor.

74 MAÇTA 67 GOLLÜK KATKI SAĞLADI

Paris Saint-Germain forması altında geçirdiği 2 sezonda 74 resmi maçta görev yapan 36 yaşındaki yıldız futbolcu, takımına 67 gollük katkı (32 gol - 35 asist) sağladı.

Messi, Paris Saint-Germain kariyerinde 2 Fransa şampiyonluğu 1 de Fransa Süper Kupası şampiyonluğu kazandı.

Kaynak: Haber Global TV

Lionel Messi Inter Miami PSG David Beckham MLS fransa ligue 1