Barcelona'da Busquets dönemi sona eriyor

FC Barcelona İspanya La Liga futbol
Barcelona'da Busquets dönemi sona eriyor
Sergio Busquets, Barcelona'da forma giyen en genç futbolcu Lamine Yamal ile birlikte

İspanyol devi Barcelona'da bir devrin daha sonu geldi... Katalan ekibi yaptığı açıklamada 15 yıldır kadrosunda bulunan kulübün efsane isimlerinden Sergio Busquets'in sezon sonunda takımdan ayrılacağını duyurdu.

İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Barcelona, 2005 yılında kulübe adım atan deneyimli futbolcusu Sergio Busquets'in sezon sonunda takımdan ayrılacağını açıkladı.

Kulübün sosyal medya hesabından konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Barça efsanesi veda ediyor" ifadeleri kullanıldı.

Barcelona A Takımı ile 15. sezonunu geçiren 34 yaşındaki futbolcu, tüm kulvarlarda 718 karşılaşmaya çıktı ve 18 gol, 40 asistlik performans sergiledi. Deneyimli oyuncu, Messi (778) ve şu anda kulübün teknik direktörlüğünü de yapmakta olan Xavi 'nin(767) ardından çıktığı 718 maçla Barça ile tüm zamanlarda en fazla forma giyenler listesinde üçüncü sırada yer alıyor.

KAZANMADIK KUPA BIRAKMADI

Busquets, Barcelona ile birçok başarıya imza attı ve elde edilebilecek tüm kupaları kazanmayı başardı. Barça ile 3 UEFA Şampiyonlar Ligi, 3 FIFA Kulüpler Dünya Kupası, 3 UEFA Süper Kupa, 8 La Liga, 7 İspanya Kral Kupası ve 7 İspanya Süper Kupası olmak üzere toplamda 31 kupa kazandı.

Tecrübeli futbolcu, ayrıca İspanya Milli Takımı'yla da 2010'da Dünya Kupası ve 2012'de Avrupa Şampiyonası şampiyonlukları yaşadı.

Kaynak: İHA

Barcelona Sergio Busquets La Liga futbol İspanya