Babel Galatasaray'ı FIFA'ya şikayet etti!

Babel Galatasaray'ı FIFA'ya şikayet etti!

Galatasaray'ın Hollandalı yıldızı Ryan Babel'in, alacaklarının zamanında ödenmediği gerekçesiyle önce kulübe ihtar gönderdiği sonra da bir kopyasını FIFA'ya yolladığı iddia edildi.

Milliyet gazetesinin haberine göre, sezon başında Galatasaray ile 3 senelik sözleşme imzalayan 33 yaşındaki futbolcu, sadece 4 günlük gecikme yüzünden FIFA'ya gitti. FIFA'da belirtilen 3 aylık gecikme durumundaki fesih prosedürü dışında, Babel'in Galatasaray ile yaptığı özel kontrat çerçevesinde böyle bir eylemde bulunduğu öğrenildi. Futbolcudan kesinlikle böyle bir adımda bulunmasını beklemeyen sarı-kırmızılılar yaşanan gelişme ile büyük şok yaşadı.

Ancak geçtiğimiz hafta yapılan ödeme ile sorun ortadan kalktı ama Babel'in tavrı hem yönetim hem de teknik heyet tarafından yadırgandı. Kulüp 15 gün içinde Babel'e ödemeyi yapmamış olsaydı Hollandalı futbolcu tek taraflı fesih hakkına sahip olacaktı. Bu durumda Galatasaray neredeyse 12 milyon euroluk bir yükün altına girecek ve futbolcu serbest kalacaktı.

ALBAYRAK KEFALETİ

Sarı-kırmızılılarda başta Babel krizi olmak üzere futbolculara yapılan ödemenin 2. Başkan Abdurrahim Albayrak'ın şahsi kefaleti ile alınan krediyle gerçekleştiği bildirildi.

Sezon başında 3 yıllığına anlaşan Babel'in imza parasıyla seneliği 4.3 milyon euroya geliyor. Performansı ile de eleştirilen ve tepki toplayan Babel'in ilk gecikmede kulübü zor durumda bırakan bir eyleme imza atması rahatsızlık yarattı. Yönetim yeni bir Ribery vakası yaşanmaması için özellikle yabancı futbolcuların ödemelerinde dikkatli davranacak ve süreyi geçirmemeye çalışacak.

Milliyet

Galatasaray Ryan Babel Babel Galatasaray