Fenerbahçe yeniden 'Ali Koç' dedi! Aziz Yıldırım kürsüye çıktı, Ali Koç'u tebrik etti

HABER MERKEZİ
Spor haberleri Fenerbahçe Aziz Yıldırım Ali Koç

Ülker Stadı'nda gerçekleştirilen Fenerbahçe Kulübü Olağan Seçimli Genel Kurulu’nda Ali Koç, 3. kez Fenerbahçe Spor Kulübü başkanlığına seçildi. Sayım sürerken kürsüye çıkan Aziz Yıldırım, Ali Koç'u tebrik etti.

Fenerbahçe Kulübü olağan seçimli genel kurulunda Ali Koç, 26 bin 947 geçerli oyun 16 bin 464'ünü alarak yeniden başkanlığa seçildi. Ülker Stadı'nda yapılan kongrede kullanılan 27 bin 489 oyun, 26 bin 947'si geçerli sayıldı. Üyelerin yoğun ilgi gösterdiği genel kurulda, saat 10.00'da başlayan oy verme işlemi saat 17.00'ye kadar devam etti.

Daha sonra Genel Kurul Divan Başkanı Vefa Küçük'ün öncülüğünde oy sayım işlemine başlandı. Yaklaşık 3 saatte sayılan oyların sonucunda neticeyi de Küçük açıkladı. Ali Koç, 16 bin 464 oy alarak 3. kez başkan seçilirken, Aziz Yıldırım 10 bin 483 oy aldı.

İki aday sonuçlar resmen açıklanmadan önce kürsüye çıktı. Seçimi kaybeden Aziz Yıldırım kısa bir teşekkür konuşması yaptı. Koç ve Yıldırım kürsüde birbirine sarıldı.

AZİZ YILDIRIM, ALİ KOÇ'U TEBRİK ETTİ

Oy sayımı sürerken kürsüden konuşan Aziz Yıldırım, "Tüm delegelere teşekkür ediyorum. Ben ve arkadaşlarım görevimizi yaptık. İnşallah Ali Koç ve arkadaşları bu sene Fenerbahçe'yi şampiyon yaparlar. Biz de elimizden gelen desteği veririz" dedi. 

ALİ KOÇ'TAN ZAFER KONUŞMASI

Yeniden başkan seçilen Ali Koç, camiaya seslenerek, "Demokratik bir kongreyi daha tamamladık. Biz yüksek divan kurulu toplantılarımızı bile rakip toplantılarımızın üye sayısından fazla olduğu için demokrasi şöleni olarak yapıyoruz. Resmi olmayan sonuçlar hepimize hayırlı uğurlu olsun. Sayın Aziz Yıldırım ve ekibine ve siz değerli kongre üyelerimize şahsım, yönetim kurulum ve tüm camiamız adına yürekten teşekkür ediyoruz. Kampanya boyunca birkaç kez, özellikle de burada yaptığım son konuşmada tekrar ettim. Bu yarışı bir kaybedeni olmasın, kazananı olsun, o da Fenerbahçe olsun dedim. Şimdi bunu gerçekleştirme zamanı. Bundan sonra önümüze bakma zamanı. Artık Fenerbahçe çağı bugünden itibaren başlıyor" dedi.

REKOR GELDİ

Fenerbahçe Olağan Seçimli Genel Kurulu'na rekor katılım oldu. Yaklaşık 27 bin Fenerbahçe Kongre Üyesi oy kullandı.

ALİ KOÇ'UN YÖNETİM KURULU LİSTESİ

Erol Bilecik, Burak Kızılhan, Sertaç Komsuoğlu, Acun Ilıcalı, Ahmet Ketenci, Alper Alpoğlu, Cenk Öztanık, Eren Dişli, Ergun Özen, Esin Güral Argat, Fethi Pekin, Hakan Safi, Hamdi Akın, Hulusi Belgü, Hüseyin Bozkurt, Kemal Danabaş, Mehmet Dereli, Nedim Keçeli, Özgür Özaktaç, Rıfat Perahya, Selma Rodopman.