Azerbaycanlı satranç oyuncusu Teymur Recebov, Ermeni rakibini yenerek şampiyon oldu!

Azerbaycanlı dünyaca ünlü satranç oyuncusu Teymur Recebov, Uluslararası "Airthings Masters" final maçında Ermeni rakibi Aronyan'ı mağlup etti. Recebov galibiyet sonrası gözyaşlarını tutamadı. 

34 yaşındaki Azerbaycanlı ünlü satranç oyuncusu Teymur Recebov finalde Ermenistanlı Levon Aronyan'ı mağlup ederek dünya şampiyonu oldu. 

İlk maçı 2.5: 1.5 skorla kazanan Recebov 3 maçın ardından şampiyon oldu. 4. maç ise önemli olmadığı için oynanmadı. Bu oyun Recebov için hassas bir oyundu. Psikolojik baskı altında olan Azerbaycanlı oyuncu galibiyet sonrası ise gözyaşlarına hakim olamadı.

Spor yorumcusunun "Çok kez şampiyon olmasına rağmen ilk kez böyle duygulandı" sözleri ise maça damgasını vurdu. 

İLHAM ALİYEV VE MEHRİBAN ALİYEVA'DAN TEBRİK MESAJI

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve eşi Mehriban Aliyeva, Ermeni rakibini yenerek şampiyon olan Recebov'a tebrik mesajı ileterek " Airthings Masters satranç turnuvasını kazandığın için seni içtenlikle kutluyoruz. Azerbaycan halkı, profesyonellik, irade ve kararlılık gösteren bu yarışmada ikna edici zaferinden çok memnun kaldık. Bu başarın, aynı zamanda halkımızın yüksek entelektüel potansiyelinin de açık bir göstergesidir. Sana bol şanslar ve yeni satranç zirveleri diliyoruz" dedi.

 

Azerbaycanlı satranç oyuncusu Teymur Recebov, Ermeni rakibini yenerek şampiyon oldu! - Resim : 1

Öte yandan Recebov'a hem Azerbaycanlılardan hem de satranç severlerden tebrik mesajları yağmaya devam ediyor. Vatandaşlar maç galibiyetini "Ermenistan'ı hem savaşta hem de bütün alanlarda mağlup ediyoruz" diyerek yorumladı. 

Azerbaycan Teymur Recebov