Arda Turan, Rüştü Reçber, Nihat Kahveci... "Arda Güler'in hikayesi hepsinden farklı ve sıradışı, çünkü..."

Arda Güler Fenerbahçe

Arda Güler, Real Madrid'e imzayı atarak resmen dünya devinin yeni genç yıldızı oldu. Peki, Arda Güler'in hikayesi nasıl gelişti, onun bu transferini farklı kılan ne? Haber Global spor yorumcusu Fatih Demirkol anlattı...

Haber Global Spor Yorumcusu Fatih Demirkol, Arda Güler'in Real Madrid transferini yorumladı. Demirkol, transferi 'sıradışı' olarak niteleyip bunun nedenlerini sıraladı.

Demirkol, "18 yaşının altında en pahalı futbolculardan biri olarak tarihe geçti. Cristiano Ronaldo 19 milyon euro'ya transfer olmuştu M.United'a. Arda 20 milyon euro'ya Real Madrid'e transfer olarak bir rekor kırdı. İspanya'ya bizim gönderdiğimiz oyuncular vardı. Onlardan zirve yapan isim Arda Turan'dı ama olgunluk çağında Barcelona'ya gitmişti. Rüştü Reçber, Nihat Kahveci yine, İspanya'ya gitti. Bunların tamamından çok farklı bir hikaye" dedi.

Demirkol şöyle devam etti:

"Arda daha 18 yaşında, Türkiye'deki kendi takımında Fenerbahçe'deki aldığı süre tartışılıyordu. Taraftarlar baskı yapıyordu oynaması için. Böyle bir futbolcunun Real Madrid gibi zirveye transfer olması gerçekten sıradışı. Bu arada Real Madrid'e gidiyor ama oyuncu havuzu içine gitmiyor. Bana hem hocam hem başkanım oynamaya geldiğimi söylediler, ben kiralanmayacağım dedi. Çok farklı bir transferden bahsediyoruz tüm bunları düşündüğümüzde."

Arda Güler'in çıkış dönemine de değinen Demirkol, şunları söyledi:

"Gençlerbirliği altyapısında başladı ve orada keşfedildi. Orada dünya futbolunda da dikkat çekmişti. Vitor Pereira döneminde a takıma ilk kez çıktı Fenerbahçe'de. Hatta bazı maçlarda oynattı ve ona fırsat veren ilk isim oldu. İsmail Kartal da Arda Güler ile yakından ilgilendi. O dönemler hatta daha çok oynatması gerektiği konusunda eleştiriler vardı, İsmail hoca da onu koruyor, geliştiriyoruz demişti. Jesus ilk bölümde hiç düşünmediği, ikinci bölümde tribün baskısı artınca Jesus tribüne ve yönetime isyan edemediği noktada oynatmak zorunda kaldı ve Arda şov yapmaya başladı. Fenerbahçe'nin son iki sezonunda Arda gibi genç yeteneğin takımı motive edecek bir etkisi vardı. El bebek gül bebek Türk futbolunun en sevdiği karakter oldu."

Kaynak: Haber Global TV

Arda Güler Real Madrid Fatih Demirkol fenerbahçe Gençlerbirliği