Arda Güler yerini kaybedebilir, en yakın dostu 'Daha fazlasına açım' diyerek forma istedi

Arda Güler Real Madrid Carlo Ancelotti İspanya La Liga
Arda Güler yerini kaybedebilir, en yakın dostu 'Daha fazlasına açım' diyerek forma istedi
Fotoğraf: Depo Photos

Jude Bellingham'ın sakatlığı, Carlo Ancelotti'nin dün gece Real Valladolid ile oynayacağı karşılaşma öncesinde orta sahada kartların yeniden dağıtılmasına yol açtı. Elindeki tüm seçenekler arasında iki isim öne çıktı: Brahim Diaz ve Arda Güler. Bunu bizzat kendi söyledi. 

Brahim Diaz, doğal bir hücum orta saha oyuncusu olmasa da, geçen sezon birçok kez yedek oyuncu olarak kendini kanıtlamış ve teknik direktöre test edilmiş bir seçenek sunmuştu. Bu arada Güler, denenmemiş olsa da mükemmel bir taktik uyumuna sahipti.

Sonunda İtalyan taktisyen Türk yeteneğe start vermeyi tercih etti. Güler hiçbir şekilde hayal kırıklığına uğratmadı ama Diaz'ın yedek kulübesindeki rolü manşetleri çaldı.

Geçtiğimiz sezon Bellingham'ın olmadığı zamanlarda Diaz, Ancelotti'nin tercihiydi ve genç oyuncu her fırsatı iyi değerlendirdi.

İspanyol-Faslı yıldız, Real Valladolid'e karşı 69. dakikada oyuna girdikten sonra aynı iyi performansı sergiledi .

Oyuna girdikten 19 dakika sonra genç oyuncu, Eder Militao'nun uzun mesafeli asistini harika bir şekilde kontrol etti ve ceza sahasının sol tarafından tetiği çekerek topu kalecinin arkasına atıp maç cetvelinde kendine yer edindi.

Dakikalar sonra topu harika bir şekilde sahanın yukarısına taşıdı ve genç Endrick'in kulüpteki ilk golünü atması için tabağa koydu ve bu süreçte hak ettiği asisti kazandı.

Sonuçta Diaz, sezon öncesi başlangıcından bu yana Real Madrid adına gayet formda. Avrupa Şampiyonası'na katılmadığı için ABD turnesinde daha büyük bir rol üstlendi ve hatta Chelsea'ye karşı oynanan maçta iki gol katkısı kaydetti .

Arda Güler, sahada geçirdiği 68 dakikada pek fazla yanlış yapmazken, Diaz'ın güçlü performansı Real teknik yönetimi tarafından daha çok hatırlanacak ve genç futbolcunun başlama şansını artıracak.

Carlo Ancelotti'nin ön üçlüsü neredeyse kesinleşmişken 25 yaşındaki oyuncunun umut verici performansı orta sahada bir başlangıç ​​yeri gerektiriyor ve teknik direktörü ciddi bir ikilemde bırakıyor.

"Bireysel düzeyde katkıda bulunabildiğim için mutluyum. Daha fazlasına açım" diyen Diaz, maçtan sonra medyaya yaptığı açıklamada takımda daha büyük bir rol istediğini vurguladı.

Bu nedenle Ancelotti'nin destesini değiştirip, takımın yaklaşmakta olan mücadelesinde Güler'in yerine Diaz'a bir başlangıç ​​yapıp yapmayacağını zaman gösterecek.

Real Madrid perşembe günü deplasmanda Las Palmas ile karşılaşacak.