Arda Güler için beklenen gün geldi... Carlo Ancelotti kadroyu açıklayacak

Arda Güler Real Madrid İspanya La Liga
Arda Güler için beklenen gün geldi... Carlo Ancelotti kadroyu açıklayacak

İtalyan Teknik Direktör Carlo Ancelotti'nin Arda Güler'i ilk 11'e monte edebilmek için formül arıyor. Milli futbolcunun yarın oynanacak Las Palmas maçının kadrosuna alınma olasılığı yüksek.

Çok sayıda oyuncusu sakatlanmasına rağmen lige 5'te 5'le başlayan Real Madrid, derbide Atletico karşısında ilk mağlubiyetini almıştı.

Bu hafta Las Palmas ile karşılaşacak olan Real Madrid'de kadroda değişiklik sinyalleri geliyor.

İyileşen Vinicius Jr. ve Arda Güler'in maça çıkmaya hazır olduğu belirtiliyor.

Doktorların yüzde 100 iyileşmedikçe oynatılmaması tavsiyesinde bulunduğu Arda Güler'i Ancelotti'nin sürpriz yapıp Las Palmas maçı kadrosuna alması bekleniyor.

İspanyol basınında yer alan haberlerine göre Arda Güler'in takıma dahil olması halinde taktiksel değişikliğe de gidileceğini yazdı.

ARDA GÜLER İÇİN İKİ İHTİMAL VAR!

An itibariyle Arda Güler'in pozisyonunda Jude Bellingham oynuyor. İngiliz futbolcu Atletico maçı hariç harika bir performans ortaya koydu. Bu yüzden Arda'nın onu kesmesi zor görünüyor. Bu yüzden Carlo Ancelotti'nin 4-4-2 elmas taktiğinden 4-3-3'e geçmesi gerekebilir. Bu seçenek zaten Ancelotti'nin aklındaydı ancak Arda'nın beklenmedik sakatlığı nedeniyle bu taktik uygulanamamıştı.

Ancelotti'nin Arda Güler'in parlayabilmesi ve rahat oynayabilmesinin yanı sıra Vinicius Jr.'ın da dönüşü düşünüldüğünde 4-3-3 sistemi çok yakın görünüyor.

4-3-3'ün ileri üçlüsünün Arda Güler, Jude Bellingham ve Vinicius Jr.'dan oluşması bekleniyor.

Bir başka ihtimal ise Arda'nın 4-4-2 diamond'da orta sahaya monte edilmesi. Bu durumda Camavinga'nın sağ beke çekilmesi söz konusu. Zaten Real Madrid an itibariyle sağ bekte sorun yaşıyor, var olan oyunculardan verim alamıyor. Camavinga geçen sene sağ bekte başarılı bir performans ortaya koymuştu.

 

Kaynak: Haber Global TV

Arda Güler Real Madrid La Liga Carlo Ancelotti futbol