Arda Güler, Bellingham'ın yokluğunda Ancelotti'den daha fazla süre alabilir mi?

Arda Güler Real Madrid Jude Bellingham
Arda Güler, Bellingham'ın yokluğunda Ancelotti'den daha fazla süre alabilir mi?
Reuters

Real Madrid'de Girona ile oynanan maçta sakatlanan İngiliz yıldız futbolcu Bellingham'ın 3 hafta sahalardan uzak kalması beklenirken, gözler milli futbolcu Arda Güler'e çevrildi.

Girona ile oynanan maçta ayağı burkulan Bellingham 3 hafta sahalardan uzak kalacak. Bu sürede oynanacak 4 maçta bu pozisyon için favori isim Brahim Diaz. Arda Güler ise en azından rotasyonda bir adım ileri atmış olacak.

Sol ayak bileğinde burkulma olan ve Leipzig maçının kadrosuna alınmayan Jude Bellingham'ın 3 hafta sahalardan uzak kalacağı öğrenildi.

Real Madrid'e geldiği ilk sezonda yaptığı gol ve asist katkısıyla Zidane'ı hatırlatan Jude Bellingham harika oynadığı ve takımının 4-0 kazandığı Girona maçında sakatlanmıştı.

Maçta sol ayak bileğinde burkulma yaşayan futbolcu antrenmana bileği şişmiş halde geldi. Gece boyunca uyuyamayan ve acı içinde olan İngiliz futbolcu, yapılan testlerin ardından Şampiyonlar Ligi'ndeki Leipzig maçının kadrosuna alınmadı.

Bellingham'ın 3 hafta sahalardan uzak kalacağı ve toplam 4 maçı kaçıracağı öğrenildi. Buna göre Jude, Leipzig, Rayo, Sevilla ve Valencia maçlarında forma giyemeyecek.

İngiliz futbolcunun Leipzig'le Bernabeu'da yapılacak rövanş maçına yetişmesi bekleniyor.

Bu süreçte Bellingham'ın yerini Brahim Diaz'ın alması bekleniyor. Taktiğe göre Joselu da diğer seçenek. Ancelotti Girona maçında Bellingham'ın sakatlanmasının ardından yaptığı açıklamada "Bellingham yoksa Brahim var, Joselu var" demişti ama Arda Güler'in adını telaffuz etmemişti.

REAL MADRID'DE ARDA GÜLER HANGİ POZİSYONLARDA OYNADI

Arda Güler'in daha önce forma giydiği Arandina maçında Bellingham'ın pozisyonunda görev yapmıştı. 8 dakika süre aldığı Atletico Madrid Süper Kupa yarı final maçında ise Valverde'nin yerine oyuna dahil olmuş ve merkez orta sahanın sağında yer almıştı.

Deplasmanda 2-1 kazanılan Las Palmas maçında ise 81. dakikada Rodrygo'nun yerine oyuna girmiş önce sağ açık sonra forvet olarak görev yapmıştı.

Santiago Bernabeu'daki ilk maçında ise Girona karşısında Vinicius'un yerine oyuna girdi ancak orta sahada sağa yakın bölgede görev yaptı.

Arda Güler'in oynatıldığı mevkileri bakıldığında Bellingham'ın alternatifi olarak sonradan girerek de olsa oynama ihtimali var. Sıkışık maç takvimini de düşündüğümüzde Milli yıldızımızın Ancelotti'den daha fazla dakika alması bekleniyor.