Antalyaspor 1-2 Fenerbahçe

Fenerbahçe Antalyaspor
Antalyaspor 1-2 Fenerbahçe

Süper Lig'in 7. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Antalyaspor'u 2-1 mağlup etti ve ligde üst üste 4. galibiyetini aldı.

Sarı-lacivertlilere galibiyeti getiren golleri 49. dakikada Ozan ve 84. dakikada penaltıdan Perotti kaydetti. Antalyaspor’un tek golü ise 52. dakikada Podolski’den geldi.

Ev sahibi ekip, Jahovic’in ilk yarının son dakikalarında gördüğü kırmızı kart sebebiyle karşılaşmanın ikinci yarısını 10 kişi oynadı. Fenerbahçe'de ise Sinan Gümüş 90+6'da kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe puanını 17’ye yükseltti ve maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Antalyaspor ise 8 puanda kaldı.

Fenerbahçe ligde gelecek hafta sahasında Konyaspor’la karşılaşacak, Antalyaspor ise deplasmanda Kasımpaşa’ya konuk olacak.

İLK YARIDAN ÖNEMLİ ANLAR

1' Hakem Bahattin Şimşek ilk düdüğü çaldı ve karşılaşma konuk ekip Fenerbahçe'nin santrasıyla başladı.

4' Fenerbahçe'de Sosa'nın sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasına yükselen Pelkas arka direkte kafa vuruşunu yaptı ancak Boffin topa hakim oldu.

5' Fenerbahçe'de Samatta'nın kafayla indirdiği topa hareketlenen Valencia, altıpas önünden kafa vuruşunu yaptı, top kalenin üstünden az farkla auta çıktı.

11' Fenerbahçe'de Sosa'nın kullandığı serbest vuruşta Serdar Aziz penaltı noktası üzerinde topa kafayı vurdu, Boffin köşeye giden topu çıkarmayı başardı.

13' Fenerbahçe'de Samatta'nın çıkardığı pas sonrasında Valencia altıpas üzerinden bekletmeden şutunu çekti, top üstten auta çıktı.

19' Fenerbahçe'de sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Samatta ön direkte topa kafayı vurdu, Mert'in çizgi üzerindeki müdahalesi sonrasında kaleye direğine de çarpan top sonrasında oyun alanının dışına çıktı.

24' Fenerbahçe'de Gustavo'nun uzak mesafeden çektiği şutta Boffin topu rahatlıkla kontrol etti.

37' Antalyaspor'da Veysel, Samatta'ya yaptığı faulün ardından sarı kart gördü.

43' Antalyaspor'da Jahovic, Serdar'a arkadan yaptığı faulün ardından sarı kart gördü. Yapılan VAR incelemesi sonrasında sarı kart iptal edildi ve Makedonyalı golcü direkt kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi.

İKİNCİ YARIDAN ÖNEMLİ ANLAR

46' Hakemin düdüğüyle karşılaşmanın ikinci yarısı ev sahibi Antalyaspor'un santrasıyla başladı.

49' Fenerbahçe'de Valencia'nın sağ kanattan ceza sahasına gönderdiği pasında Ozan penaltı noktası üzerinden yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Antalyaspor 1-2 Fenerbahçe - Resim : 2

52' Antalyaspor'da Orgill'in savunma arkasına attığı pas sonrasında Podolski aşırtma bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve skorda dengeyi sağladı: 1-1

58' Fenerbahçe'de Caner'in sol kanattan ceza sahasına gönderdiği ortada Pelkas topa kafayı vurdu, direğe çarpan top Boffin'in önüne düştü ve Belçikalı kaleci topu kontrol etti.

60' Fenerbahçe'de Gustavo'nun çok uzak mesafeden çektiği şutta top üst kale direğinden oyun alanına geri döndü.

60' Fenerbahçe'de Valencia, Naldo'ya yaptığı faulün ardından sarı kart gördü.

62' Fenerbahçe'de Pelkas yerini Cisse'ye, Sosa yerini Perotti'ye bıraktı. Antalyaspor'da ise Nuri Şahin yerini Fredy'e bıraktı.

66' Antalyaspor'da Podolski'nin uzak mesafeden çektiği şutta top az farkla dışarı çıktı.

75' Antalyaspor'da Podolski yerini Ersan'a, Gökdeniz yerini Ufuk Akyol'a bıraktı.

83' Fenerbahçe, Perotti'nin ceza sahası içinde düşürülmesiyle penaltı kazandı.

84' Fenerbahçe'de penaltıyı kullanan Perotti, top ve Boffin'i ayrı köşelere gönderdi. Sarı-lacivertliler bir kez daha öne geçti: 1-2

Antalyaspor 1-2 Fenerbahçe - Resim : 3

Karşılaşmanın sonuna en az 7 dakika ilave süre eklendi.

90+6' Fenerbahçe'de Sinan Gümüş hakeme itirazları neticesinde arka arkaya iki sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.

Antalyaspor 1-2 Fenerbahçe - Resim : 4

Karşılaşma Fenerbahçe'nin 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

Antalyaspor fenerbahçe Süper Lig Antalyaspor - Fenerbahçe maçı canlı anlatım