MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca görevinden istifa etti

Spor haberleri Gündem haberleri son dakika haber son dakika Ankaragücü
MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca görevinden istifa etti

Son dakika haberine göre, MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca görevinden istifa etti. Faruk Koca, yayınladığı açıklamada Halil Umut Meler'den de özür diledi.

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca görevinden istifa etti.

Dün gerçekleştirilen Ankaragücü- Çaykur Rizespor maçında hakem Halil Umut Meler'e yumruklu saldırıda bulunan MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca'nın görevinden istifa ettiği bildirildi. 

MKE Ankaragücü'nün resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

HALİL UMUT MELER'DEN ÖZÜR DİLEDİ

Dün akşam Çaykur Rizespor ile oynadığımız müsabaka sonrası maçı yöneten hakem Halil Umut Meler'e karşı sergilediğim tavır nedeniyle başta Sayın Meler ve ailesi olmak üzere; Türk hakem camiasından, spor kamuoyundan ve milletimizden özür diliyorum.

Ankaragücü kulübüne, Ankaragücü taraftarına, içinde bulunduğum camiaya ve aileme daha fazla gelmemesi için an itibariyle MKE Ankaragücü Başkanlığından istifa ettiğimi de kamuoyuna duyurmak isterim.

Umarım ki herkesten çok benim kabul edemeyeceğim bu olay, başta futbol camiamız olmak üzere spor hayatımızın yanlışlardan, eksiklerden, şiddet kültüründen arınması için bir sebep teşkil eder.

Aynı zamanda benim sebep olduğum bu vahim olay dolayısıyla Türkiye futbolunun yapısal sorunlarının da daha gerçekçi bir şekilde konuşulmasını temenni ediyorum.

Bu vesileyle tekrar özellikle Ankaragücü taraftarları olmak üzere üzdüğüm herkesten özür diliyorum.

Gerek başında bulunduğu kulübümün, gerek futbol camiasının, gerekse de ülkemizin böyle bir olay ve görüntü ile anılmasından derin üzüntü duyduğumun bilinmesini isterim.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK'TEN "FARUK KOCA" AÇIKLAMASI

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçında hakem Halil Umut Meler'e yumruklu saldırıda bulunan Faruk Koca'nın, AK Parti'den ihraç talebiyle Disiplin Kurulu'na sevkinin kararlaştırıldığını duyurdu.

"FARUK KOCA'NIN İHRAÇ TALEBİYLE DİSİPLİN KURULU'NA SEVKİ KARARLAŞTIRILMIŞTIR"

- Dün üzücü bir olay oldu, futbolda şiddet. Faruk Koca'nın eski milletvekilimiz olması nedeniyle bir değerlendirme yapmamız gerekiyordu. Sayın cumhurbaşkanımız şiddete karşı olduğunu vurguladı. Bu saldırıyla ilgili olarak bu tespitler çerçevesinde bir disiplin suçu oluştuğu kanaati oluştu. Bu şiddet olayı sebebiyle partinin tüzüğüne aykırı faaliyetlere katılmak şeklindeki disiplin suçuna girdiği karar verildi.

-Bu çerçevede Merkez Disiplin Kurulu'na sevkine karar verilmiştir. Bu hadiseden büyük bir üzüntü duyduğumuzu, bunu hiçbir şekilde mazur göremeyeceğimizi ifade ediyoruz. Bu şiddet olayı Ankaragücü'ne mal edilemez. Bu çerçevede Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın ihraç talebiyle Disiplin Kurulu'na sevki kararlaştırılmıştır. Bütün hakem camiasına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. 

Kaynak: AA