Andrea Pirlo'dan yıllar sonra gelen Real Madrid itirafı

Milan Juventus Fatih Karagümrük Andrea Pirlo
Andrea Pirlo'dan yıllar sonra gelen Real Madrid itirafı
FOTOĞRAF: DepoPhotos

İtalyan futbolunun efsanevi isimlerinden Andrea Pirlo, 2006 yılında Real Madrid'e transfer olmak için imza attığını fakat sonrasında transferden vazgeçtiğini itiraf etti.

İtalyan futbolunun efsane isimlerinden birisi olan Pirlo, futbolculuk döneminde Real Madrid'e transfer olmaya çok yakın olduğu itirafında bulundu.

44 yaşındaki teknik adam, Real Madrid'e imza attığını belirterek şu açıklamalarda bulundu:

"Profesyonel olarak oynamaya başladığınızda artık çocukken desteklediğiniz takımı desteklemiyorsunuz. İşinizi en iyi şekilde yapmayı düşünürsünüz ve oynadığınız takımı desteklemeye başlarsınız. Çocukken büyük bir Inter taraftarıydım; babam beni tatile Viareggio'ya götürürdü ve Inter orada kamptayken imza almaya giderdim.

"EN GÜZEL ZAFER ŞAMPİYONLAR LİGİ'YDİ"

Milan ile her şeyi kazandım ama en güzel zafer ilk Şampiyonlar Ligi zaferiydi. Neredeyse hepimiz ilk kez oynuyorduk ve Inter'e karşı kazandığımız yarı finalin ardından sezon başından beri bu hedefe ulaşmayı bekliyorduk. Her anı güzelleştiren takım arkadaşlarım sayesinde yıllar boyunca harika duygular yaşadım.

"İSTANBUL'DAKİ FİNALİN YARASINI SARMAK ZOR"

İstanbul'daki finalin yarasını sarmak zor, bir sonraki finali kazandık ama o anda gelecekteki fırsatları düşünmüyorsunuz. Milan'daki maceram hayal ettiğim gibi bitmedi, kalıp hala faydalı olabileceğimi umuyordum. Artık önemli bir oyuncu olarak görülmediğimi fark ettiğimde takım değiştirmekte tereddüt etmedim.

O zamanlar 30 yaş üstü oyunculara sadece bir yıllık sözleşme önerilmesi gibi bir politika vardı; ben hala gençtim ve bir anlaşma zemini bulamadığım için başka bir yöne gittim.

"JUVENTUS BENİM İÇİN BİR İNTİKAMDI"

Bu benim için bir intikamdı. Herkese hala yüksek seviyede oynayabilecek güçlü bir oyuncu olduğumu kanıtlamak için büyük bir istek duyuyordum. Juve ile dört şampiyonluk kazandım ve bir Şampiyonlar Ligi finaline ulaştık. Conte ile ilk şampiyonluğu ve ardından diğerlerini yenilgisiz kazanmamızı sağlayan yolculuk başladı ve onunla çok iyi bir ilişkim var.

"PEP GUARDIOLA BENİ İSTEDİ"

Calciopoli dönemiydi, Dünya Kupasını yeni kazanmıştık ve Serie A’nın yeniden nasıl başlayacağı belli değildi. Milan'la kampın ilk gününde bize Serie A'ya cezalı başlayacağımızı söylediklerinde Real Madrid'le sözleşme imzalamıştım, bu yüzden menajerim ve Galliani bu sorunu çözmekle uğraştı.

Gamper Kupası sırasında Guardiola tarafından ofisine çağrıldım çünkü beni Barcelona'da istiyordu, bu arada Ibra'nın Milan'a gelme düşüncesi vardı. Sonunda Ibra geldi ve ben de orada kaldım"

"RONALDO'YA KOÇLUK YAPMAK..."

Juventus'a koçluk yapmak harika bir deneyimdi. Genç ve yeni bir takımla çıktığımız bir yolculuktu; hiçbir pişmanlığım yok. Ronaldo'ya koçluk yapmak dünyada nasıl 1 numara olunacağını anlamanızı sağlıyor. O yemek yemekten, toparlanmaya ve antrenmanın kendisine kadar her konuda örnek bir profesyonel."

Kaynak: Haber Global TV