Ancelotti Bellingham'ı da yakacak! Aşırı yükleme!

Carlo Ancelotti Jude Bellingham İspanya La Liga Real Madrid
Ancelotti Bellingham'ı da yakacak! Aşırı yükleme!
Reuters

Jude Bellingham, Atalanta karşısında harika bir oyun ortaya koydu. Mallorca maçında ise o da genelde takıma uyum sağladı ve sıradan bir performans gösterdi.

Real Madrid'in temel taşı olması beklenen İngliiz oyuncunun görevini takımda üstlenebilecek biri yok. Arda Güler diyebilirsiniz ama değil. Bellingham'ın savunma katkısı henüz Arda'da yok.

Mallorca maçında Vinicius ve Mbappe'nin sol tarafta hiç yardım etmediği Ferland Mendy'yi kurtaran adam Bellingham oldu. Ancak bunu bütün sezon sürdürebilir mi?

İnsanüstü oynaması gerekecek ya da Ancelotti onu da yakmadan yükünü hafifletecek bir formül bulacak. Aksi halde Mbappe'li Real Madrid sezonu felaketle sonuçlanabilir.

Mallorca maçından yansıyan bir pozisiyon Bellingham'ın neyle uğraştığını gayet iyi gösteriyor. Sol kanatta Vinicius topu kaybediyor. Ancelotti, sol kanadı işaret ederek oyunculardan geriye koşmasını ve savunma yapmasını istiyor. Ne Mbappe ne de Vini oranı olmuyor. Rodrygo ve Bellingham koşup alanı kapatıyor ve Real Madrid topu yeniden alıyor. Neredeyse bütün işi ingiliz futbolcu yapmak zorunda kalıyor. Bu böyle olmamalı, dengenin sağlanması için Ancelotti acilen bir çözüm bulmalı.

Mbappe ve Vinicius'la oynayan 3. hücum oyuncu kim olursa olsun yıpranıyor. İster Bellingham, ister Brahim, ister Rodrygo, ister Arda Güler.

Peki Mbappe ve Vinicius neden savunma yapmıyor? Aslında bunu Ancelotti böyle istediği için yapmıyorlar. İki oyuncunun geçiş sırasında rakiplerini geçmeye hazır olmasını istiyor.

Rodrygo savunma açısından iyi işler yapıyor ancak o da hem hücum hem de savunmayı sürekli olarak yapamaz. Bu sorunun çözümü aslında basit. Dördüncü bir orta saha oyuncusu alıp 4-4-2'ye geçmek. Camavinga bu işi yapabilirdi ancak sakatlandı. O yüzde o dönene kadar muhtemelen Bellingham ve Rodrygo'nun Süpermen'e dönüşmesi gerekecek.