Ancelotti, Arda Güler'e mobbing mi yapıyor? 17 yaşındaki Marc Bernal sadece 3 maç oynayıp nasıl Arda Güler kadar süre aldı?

Carlo Ancelotti Arda Güler Real Madrid FC Barcelona
Ancelotti, Arda Güler'e mobbing mi yapıyor? 17 yaşındaki Marc Bernal sadece 3 maç oynayıp nasıl Arda Güler kadar süre aldı?

Barcelona'nın 17 yaşındaki defansif orta saha oyuncusu Marc Bernal, sadece 3 maç forma giyip çapraz bağ yırtığı nedeniyle sakatlanmasına rağmen La Liga'da Arda Güler'le neredeyse aynı süreyi aldı.

Barcelona karşısında alınan 4-0'lık mağlubiyet sonrası tartışmaların odağında Real Madrid'de Ancelotti'nin süre vermediği büyük potansiyelli Arda Güler ve Endrick'in oynatılmaması var.

Real Madrid'in aksine Barcelona ise adeta genç futbolcularla harikalar yaratıyor.

Örneğin Barça'nın 17 yaşındaki oyuncusu Marc Bernal. La Liga'nin ilk 3 haftasında Barcelona'nın karşılaştığı ve hepsini kazandığı Valencia, Athletic Bilbao ve Rayo Vallecano maçlarında sırasıyla 71 dakika, 83 dakika ve 90 dakika forma giydi. Yani toplamda 244 dakika süre aldı. Sonrasında ise çapraz bağ yırtığı sakatlığı geçirdi ve bir daha oynayamadı. O 3 maçta da sahaya ilk 11'de çıkan Bernal'e karşılık Arda Güler ise La Liga'da 7 maçta forma giydi. Bunların 3'ünde ilk 11'deydi. 5 Ekim'deki Villarreal maçından sonra bir daha forma giymedi. Toplamda Arda Güler 251 dakika forma giydi. Yani Bernal'den 7 dakika fazlası var.

Bernal sakatlanmasaydı muhtemelen ilk 11'de oynamaya devam edecekti ve Arda Güler'e süre konusunda fark atacaktı.

Arda Güler'in ise durumu bambaşka. Ancelotti basın toplantılarında onu övse de sıra süre vermeye gelince yan çiziyor.

Milli futbolcu defalarca Real Madrid'den ayrılmak istemediğini forma için savaşacağını açıkladı. Ancelotti kendisi direkt söylemese de o ve ekibi ise Arda Güler'in kiralanmasını istiyor. Kimse söyleyemiyor ama görünen o ki Ancelotti, Arda'yı oynatmayarak mobbing yapıyor.

Bakalım Barcelona felaketi sonrası durum değişecek mi? Değişmezse Arda Güler'in Real Madrid'den ayrılmak istemesi kimseyi şaşırtmaz. Real Madrid yönetiminin şunu da bilmesinde fayda var. Eğer Arda bir kez ayrılmaya karar verirse bir daha dönmeyecektir.