Amerika'da düzenlenecek Copa America 2024'te gruplar belli oldu

Amerika Birleşik Devletleri Brezilya Arjantin
Amerika'da düzenlenecek Copa America 2024'te gruplar belli oldu
FOTOĞRAF: Shutterstock

Amerika Birleşik Devletleri'nin ev sahipliğinde düzenlenecek olan Copa America 2024 turnuvasında gruplar yapılan kura çekiminin ardından belli oldu.

Güney Amerika'da yer alan ülkelerin mücadele ettiği ve kıtanın en büyük turnuvası olarak gösterilen Copa America'da kura çekimi gerçekleştirildi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Miami şehrinde gerçekleştirilen kura çekiminde 2024 yılının haziran ve temmuz aylarında Amerika'nın ev sahipliğinde düzenlenecek olan turnuvanın grupları belli oldu.

Turnuva 20 Haziran 2024'te son dünya şampiyonu Arjantin ile elemelerden gelecek olan Kanada veya Trinidad Tobago arasında oynanacak karşılaşma ile başlayacak.

Turnuva 14 Temmuz'da Miami'de oynanacak olan final karşılaşmasının ardından son bulacak.

Copa America'da gruplar ise şu şekilde:

A Grubu: Arjantin, Peru, Şili, Kanada veya Trinida Tobago
B Grubu: Meksika, Ekvador, Venezuela, Jamaika
C Grubu: ABD, Uruguay, Panama, Bolivya
D Grubu: Brezilya, Kolombiya, Paraguay, Kosta Rika veya Honduras

COPA AMERICA'YI EN FAZLA KAZANAN ÜLKELER

Arjantin ve Uruguay turnuvada elde ettikleri 15 şampiyonlukla Copa America'da en fazla şampiyonluk yaşayan ülkeler olarak dikkat çekiyor. Bu 2 ülkeyi kazandığı 9 şampiyonlukla Brezilya takip ediyor.

Sonuncusu 2021 yılında ezeli rakipler olarak gösterilen Arjantin ve Brezilya arasında oynanan finalde mutlu sona ulaşan taraf 1-0'lık skorla Arjantin olmuştu. Arjantin'e Brezilya'ya karşı oynanan final maçında galibiyeti getiren golü ise Angel Di Maria kaydetmişti.

 

Kaynak: Haber Global TV