Altınordu'nun yıldızı Rusya'ya transfer oldu

futbol Spor haberleri
Altınordu'nun yıldızı Rusya'ya transfer oldu

Rusya Premier Ligi ekiplerinden FK Orenburg, Spor Toto 1. Lig'e veda eden Altınordu'nun genç sol kanat oyuncusu Emircan Gürlük'ü kadrosuna kattığını duyurdu.

Bu sezon TFF 1. Lig'e veda eden Altınordu’nun genç yıldızlarından Emircan Gürlük, Rusya Premier Lig ekiplerinden Orenburg’a resmen transfer oldu.

Cengiz Ünder ve Çağlar Söyüncü gibi isimleri yetiştirip, Avrupa’nın dev kulüplerine gururla transfer eden İzmir temsilcisi, yine bir başka yeteneğini futbol piyasasına sundu.

Son yıllarda ismi birçok kulüple anılan Emircan Gürlük, Rusya Premier Lig ekiplerinden Orenburg ile 3 yıllık anlaşmaya vardı.

Altınordu’nun altyapı sisteminden yetiştikten sonra A takıma yükselen ve 2020-2021 sezonundan bu yana kırmızı-lacivertli formayı terleten kanat oyuncusu, Burak İnce, Enis Destan ve Yiğit Emre Çeltik’ten sonra son 2 yılda Avrupa arenasına çıkartılan 4’üncü isim oldu.

EMİRCAN GÜRLÜK KİMDİR? EMİRCAN GÜRLÜK'ÜN İSTATİSTİKLERİ

15 Ekim 2003'te Bingöl'de dünyaya gelen Emircan Gürlük futbola Galatasaray alt yapısında başladı ve sonrasında Altınordu alt yapısına geçiş yaptı.

İki yıl önce A takıma çıkan Emircan Gürlük, Altınordu formasıyla çıktığı 61 resmi maçta 12 gole doğrudan katkı (7 gol - 5 asist) sağladı.

19 yaşındaki genç futbolcu, sağ ve sol kanatların yanı sıra forvet arkasında da görev yapabiliyor.

Kaynak: Diğer

Altınordu