Altay’ın bir gol atmadığı kaldı

Fenerbahçe
Altay’ın bir gol atmadığı kaldı

Fenerbahçe, Alanya karşısında ikincilik iddiasını sürdürdü ve ciddi bir özgüven kazandı. Kaleci Altay Bayındır ise bir kalecinin bir takım için ne kadar önemli olduğunun kanıtı gibi.

Alanya’da öyle bir maç izledik ki, mücadelesi, pozisyonları ve temposuyla nefes kesti. Fenerbahçe 5-2’lik farklı bir skorla ikincilik iddiasını sürdürdü hem de ciddi bir özgüven kazandı. Maçın kader adamı Altay’dan başkası değildi. Kalecileri değiştirseniz maç belki de ev sahibi lehine 5-2 bitebilirdi.

Bir kalecinin bir takım için ne kadar önemli olduğunun kanıtı Altay Bayındır. Altay döndükten sonra 4 galibiyet ve Trabzon beraberliği. Bu istatistik tesadüf olamaz. Öyle kritik anlarda öyle toplar çıkardı ki hem rakibin iştahını kapattı hem de Fenerbahçe’yi ayağa kaldırdı. Hele 3-4 kurtarışı var ki ‘Yok artık’ dedirtti. Yetmedi Rossi’ye asist yaptı. Bir gol atmadığı kaldı. Onu da yakında yaparsa şaşırmam. Fenerbahçe’nin gerçekten 1 numarası Altay Bayındır.

TAKIM ARTIK NE YAPMASI GEREKTİĞİNİ BİLİYOR

İsmail Kartal’ı çok eleştirsek de hakkını verelim bir şablon oturttu. Serdar Aziz’i kazandı. Sol bek yokluğunda Szalai formülünü devre soktu. Crespo-Zajc ikilisinde ısrar etmenin meyvelerini topladı. Serdar Dursun’u da ana forvet olarak monte etti. Bir şeyler deniyor ve iyi kötü bunda ısrar ediyor. En azından takım artık ne yapması gerektiğini biliyor.

Dün de Ozan’ı sağ bek denedi ve ama bunda başarılı olamadı. Trabzon maçının yıldızlarından Osayi’nin orada oynayıp yerine Pelkas’ın kanatta kullanılması daha faydalı olurdu. Crespo ve Zajc her maç olduğu gibi dün yine 12 km.’nin üzerinde koşmuşlar. Rossi de 5 ay sonra gol ve asistleriyle döndü. Maçın en iyi oyuncularından biriydi. Kısacası İsmail hoca kısa vadede işleri rayına oturttu. Üstelik takım fizik olarak da iyi durumda. Koşan, basan, mücadele eden bir takım izliyoruz.

MESUT ISINIYOR, SERDAR BİRAZ DAHA YETENEKLİ OLSA...

Bunlar Fenerbahçe’nin artıları. Alanya’nın pasla çıkışlarında hata yapması muhtemeldi. Fenerbahçe ön alanda iyi baskı yaptı, Alanya da ciddi hatalar yaptı. Serdar Dursun biraz yetenekli olsa bunlarından birçoğunu golle sonuçlandırabilirdi. Mesut Özil ilk yarı sıfır pas hatasıyla oynadı. Bir iki asist yapacak pas attı, penaltıdan soğukkanlı bir şekilde golünü de attı. O da takıma ısınıyor.

Arda’ya ayrı bir parantez açalım. Türk futbolu çok büyük bir yıldız kazanıyor. 17 yaşındaki Arda Güler önce golünü attı, ardından Berisha’ya muhteşem bir asist yaptı. Düşünün Berisha’ya bile gol attırdı. İşte öyle özel bir yetenek. Yine söylüyorum korunmaya hiç ihtiyacı yok.

Tribünleri heyecanlandıracak bir kaliteye sahip. Taraftarlar onu görmek istiyor. Arda bu yaptıklarından çok daha fazlasını yapacak bir yeteneğe sahip ve yapacak. Bu yaşta bu soğukkanlılıkta, bu futbol görüşünde ve yeteneğinde bir futbolcu izlemedim. Sonuçta Fenerbahçe son 5 maçta 13 puan alarak işleri yoluna soktu. Altay ve Arda’yı izlemek büyük keyif.

Kaynak: Web Özel

Fenerbahçe maçları Fenerbahçe-Alanyaspor