Altay'dan ayrıldı, 'Premier Lig'e transfer oldu

Altay İngiltere Premier Lig Süper Lig
Altay'dan ayrıldı, 'Premier Lig'e transfer oldu

Süper Lig'e veda eden İzmir temsilcisi Altay'dan sezon tamamlanmadan ayrılan Polonyalı kaleci Mateusz Lis, İngiltere Premier Lig ekibi Southampton'a transfer oldu.

Süper Lig'e veda eden Altay'dan sözleşmesini tek taraflı feshederek ayrılan Polonyalı kaleci Mateusz Lis, sürpriz bir şekilde İngiltere Premier Lig'in yolunu tuttu.

Polonyalı gazeteci Tomas Wlodarczyk'in haberine göre, Mateusz Lis, Premier Lig takımlarından Southampton ile anlaşmaya vardı ve sağlık kontrolünden geçti.

İngiliz kulübüyle 5 yıllık sözleşme imzalayacağı belirtilen Lis'in gelecek sezon Southampton'da oynamasının zor göründüğü, bu sebeple de Fransa 2. Ligi'nden Le Havre'ye kiralanabileceği belirtildi.

Bu sezon Altay'da 35 Süper Lig maçında görev yapan Lis, 7 maçta kalesini gole kapatmış ancak toplamda 50 gol yemişti.

NE OLMUŞTU?

25 yaşındaki kalecinin tek taraflı sözleşme feshinin ardından Altay'dan konuya ilişkin yapılan açıklamada; Mateusz Lis'in 1 Nisan 2022 tarihinde 175 bin Euro ödenmesi talebiyle kulübe ihtarname gönderdiği, Polonyalı kaleciye ödeme planı sunularak ilk etapta 75 bin Euro ödendiği, kalan 100 bin Euro'nun da 10 Mayıs 2022 tarihinde ödenmesi için Polonyalı kaleciyle anlaşma yapıldığı ve Lis'in sözleşmeyi tek taraflı olarak feshetmeyeceğine dair söz verdiği, ancak 1 Mayıs'ta sözleşmesini tek taraflı olarak feshettiği belirtilmişti.

Kaynak: Haber Global TV

Altay Mateusz Lis Southampton İngiltere Premier Lig Süper Lig transfer haberleri Premier Lig transfer haberleri