Fatih Karagümrük'te 'Andrea Pirlo' dönemi başlıyor

Andrea Pirlo Fatih Karagümrük Süper Lig İtalya Serie A
Fatih Karagümrük'te 'Andrea Pirlo' dönemi başlıyor

Süper Lig ekiplerinden Fatih Karagümrük, Volkan Demirel'den boşalan teknik direktörlük görevine Andrea Pirlo'yu getirmeye hazırlanıyor.

Volkan Demire'le yollarını ayıran Süper Lig temsilcisi Fatih Karagümrük, ünlü İtalyan teknik direktör Andrea Pirlo'yu takımın başına geçirmeye hazırlanıyor.

Foot Mercato muhabiri Santi Aouna'nın haberine göre, takımın başına 'markalaşmış bir isim' getirmek isteyen Fatih Karagümrük, bir süredir görüşmelerde bulunduğu dünyaca ünlü İtalyan teknik direktör Andrea Pirlo ile anlaşmaya vardı. Tarafların kısa süre içinde resmi açıklamayı duyurması bekleniyor.

Andrea Pirlo, ilk ve tek teknik direktörlük deneyimini 2020-2021 sezonunda Juventus'ta yaşamıştı. Siyah-beyazlılar o sezonu şampiyon Inter'in 13 puan gerisinde 4. sırada tamamlamıştı.

Futbolculuk döneminde İtalya'nın en büyük üç kulübü olarak kabul edilen Inter, Milan ve Juventus'ta forma giyen ve bu kulüplerde 600'ün üzerinde maça çıkan Andrea Pirlo, İtalya Milli Takımı'nda da 116 kez mücadele etmişti.

KARAGÜMRÜK'ÜN İTALYA AŞKI BİR BAŞKA!

2020-2021 sezonunda Süper Lig'e yükselen Karagümrük, takımı İtalyan teknik adam Francesco Farioli'ye emanet etmiş ardından transferde de İtalya Serie A geçmişi olan Emiliano Viviano, Lucas Biglia, Fabio Borini, Andrea Bertolacci ve Lucas Castro gibi birçok ismi kadrosuna katmıştı.

Geride bıraktığımız 2021-2022 sezonunu Volkan Demirel yönetiminde geçiren Karagümrük, sezonu 8. sırada tamamlamış ve Volkan Demirel'le yollarını ayırmıştı.

Kaynak: Haber Global TV

Süper Lig Fatih Karagümrük Volkan Demirel Andrea Pirlo