Altay 42 yaşındaki forvetinin golleriyle kupada turladı

TFF 1. Lig Ziraat Türkiye Kupası Altay Ankaragücü emre belözoğlu
Altay 42 yaşındaki forvetinin golleriyle kupada turladı
FOTOĞRAF: İHA

Ziraat Türkiye Kupası 3. turunda Altay, Aliağa Futbol Kulübü'nü 42 yaşındaki deneyimli forveti Murat Uluç'un kaydettiği gollerle 2-1 yenerek kupada 4. tura adını yazdırmayı başardı.

Ziraat Türkiye Kupası 3. tur mücadelesinde TFF 1. Lig ekibi Altay ile bir diğer İzmir temsilcisi Aliağa Futbol Kulübü ile karşı karşıya geldi.

İzmir Atatürk Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada Altay rakibini 44 ve 68. dakikada 42 yaşındaki futbolcusu Murat Uluç'un kaydettiği gollerle 2-1 mağlup etmeyi başardı.

Turnuvaya 3. turda veda eden Aliağa FK'nın tek golünü ise duraklama dakikalarında Enes Bakal kaydetti.

10 haftası geride kalan TFF 1. Lig'de ligin son sırasına demir atan ve 8 resmi maçtır galibiyet yüzü görmeyen siyah-beyazlılar, resmi maçlardaki galibiyet hasretine Aliağa FK karşısında son verdi.

REKOR KIRDI

Altay'ın 42 yaşındaki deneyimli golcüsü Murat Uluç, Aliağa FK karşısında attığı gollerle rekor kırmayı başardı.

Deneyimli golcü Ziraat Türkiye Kupası'nda gol atan en yaşlı isim olarak adını tarihe yazdırdı.

38 yaşında Altay formasıyla futbolu bırakan Murat Uluç, İzmir temsilcisinin finansal anlamda zor günler geçirmesi ve kadro kurmak zorlanması üzerine geçen sezon futbola geri dönme kararı almıştı.

ANKARAGÜCÜ 4. TURDA

Kupada günün bir diğer maçında ise Emre Belözoğlu'nun ekibi Ankaragücü ile Malatya Arguvanspor kozlarını paylaştı.

Eryaman Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada başkent temsilcisi rakibini 64'te Olimpiu Morutan ve 77'de Federico Macheda'nın kaydettiği gollerle 2-0 mağlup ederek kupada bir üst tura yükselmeyi başaran taraf oldu.

Kaynak: Haber Global TV