Ali Koç, başkanlığının en başarılı 'sezon başlangıcını' yaşıyor

Spor haberleri Fenerbahçe
Ali Koç, başkanlığının en başarılı 'sezon başlangıcını' yaşıyor

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, 2018’de oturduğu başkanlık koltuğunda bu sezon futbol ve basketbolda yaptığı yapılanmanın meyvelerini sezon başı itibariyle toplamaya başladı.

SERCAN HAMZAOĞLU | HABER GLOBAL

Kasım ayına girilirken sarı-lacivertli taraftarlar için çok önemli olan iki branş futbol ve erkek basketbolda zirve Fenerbahçe'nin.

Görevdeki ilk 4 sezonunda mali yapıda çok önemli işlere imza atmasına rağmen sportif başarıdan uzak kalan Ali Koç, başkanlık döneminin saha sonuçları açısından en iyi başlangıcını yaptı.

Futbol takımına dünyaca ünlü teknik adam Jorge Jesus’a, basketbolu ise iki Euroleague şampiyonluğu bulunan Dimitris Itoudis’e emanet eden Koç, taraftarın yüzünün gülmesini sağladı.

Jesus’un takımı oynadığı futbolla taraflı tarafsız herkesin takdirini toplarken, hem ligde hem de Avrupa’da zirvede yer alıyor. Süper Lig’de 10 maçta 23 puan alan sarı-lacivertliler, Ali Koç'un diğer dönemlerinde aynı sürede 2018-2019’da 9, 2019-2020’de 17, 2020-2021’de 20, 2021-2022’de 19 puan alabilmişti.

AVRUPA’DA PERFORMANS YÜKSELDİ

Fenerbahçe, Avrupa’da da Koç döneminin en başarılı dönemini geçiriyor.

Geçmiş 4 sezonda Avrupa’da 20 maça çıkan Fenerbahçe, sadece 4 galibiyet almıştı. Sarı-lacivertliler bu sezon ise tam 11 Avrupa sınavında geçmiş 4 sezonu geride bıraktı ve 6 galibiyet elde etti. Fenerbahçe bu 11 maçta ise sadece tek yenilgi yaşadı. 

BASKETBOLA EUROLEAGUE ŞAMPİYONU KOÇ

Ali Koç, geçen sezon ligde şampiyon olunmasına rağmen Euroleague’de alışılan başarıların uzağında kalan basketbolda da önemli bir hamle yaptı.

Zeljko Obradovic’in uzun yıllar Panathinaikos’ta yardımcılığını yapan sonra da CSKA Moskova’nın başında iki Euroleague şampiyonluğu yaşayan Yunan başantrenör Itoudis takımın başına getirildi.

Bu yapılanmanın meyvesi de hemen alındı ve Avrupa’da şampiyon olunan 2016-2017’den sonra Fenerbahçe Beko, Euroleague ilk kez 4’te 4 yaparak sezona başladı. Ligde de lider bulunan sarı-lacivertli basketbol takımı taraftarlarına sezon başı itibariyle fazlasıyla umut aşıladı.

Ataşehir ve Samandıra’da kurulan başarılı ortam Ali Koç ve ekibinin sezon başı itibariyle en iyi dönemi olarak kayıtlara geçmiş oldu.

Kaynak: Haber Global TV

Ali Koç fenerbahçe spor haberleri