Fenerbahçe pes etmez

Fenerbahçe pes etmez
İnanılmaz mücadelede Fenerbahçe'ye beraberliği getiren golü maçın son dakikalarında Emre Mor attı. Fotoğaf: AA

Yıkılmaz, pes etmez, Fenerbahçe asla bırakmaz. Bu takımın mücadelesi için ne yazsak az.

Rennes gibi bir takıma karşı 3-0’dan geri dönmek her takımın yapabileceği bir şey değildi. Kadıköy ruhuyla Fenerbahçe bunu yaptı. Jesus’un dokunuşları, taraftarın coşkusu, oyuncuların inancı bu tarihi geri dönüşü getirdi.

Fenerbahçe havaya giren Rennes’e “Beni yenmek kolay değil, bu iş burada bitmez” dedi. Maç bittiğinde taraftar mutlu, Jesus ve oyuncular gururluydu. İşte Fenerbahçe bu.

Rennes Fransa’da fırtınalar estiren tam bir sistem takımı. Buraya üst üste 6 galibiyet alarak geldiler. Kadrosunda birkaç yıl içinde büyük paralara satacakları potansiyelli yıldızları var. Maça öyle bir başladılar ki ne olduğunu anlamadan skor 3-0’a geldi. Taraftar gibi biz de şoktayız. Defans arkasına iyi sarktılar, biraz da şanslıydılar. Vurdukları her top çıkmayacak yerlere gitti. Altay eleştiriliyor ama çok da şanssız.

Fenerbahçe bu, pes etmek ruhunda yok. Bir duran top, İrfan orta Valencia golle devreye bu şekilde girmek umutları sıcak tuttu.

İkinci yarı Rennes oyunu kontrol altında tutmayı abartınca devreye Jesus girdi. Dokunuşları yaptı, Emre, Zajc, Alioski, Arda, Batshuayi ile her şey değişti. Zajc’a ayrı bir övgü.

Onca zaman oynama ama girip yine golünü at, takımı ateşle. Profesyonellik bu, yetenek bu. 3-2 olunca maçın 3-3’e gideceği belliydi. Taraftar öyle bir baskı kurdu ki Rennes’li oyuncuların eli ayağına dolaştı. Yine baskı ve ardından gelen top kaybıyla Emre Mor skoru 3-3’e taşıdı. İlk maçtaki gibi Fenerbahçe yine şapkadan tavşan çıkardı. Bu takım pes etmiyor, taraftar da bunu istiyor. Bu takımın hakkı grup liderliği.