Alexander Djiku, Galatasaray derbisi öncesi konuştu: "Şampiyonluk için bu maçları kazanmalıyız"

Fenerbahçe Galatasaray Kayserispor
Alexander Djiku, Galatasaray derbisi öncesi konuştu: "Şampiyonluk için bu maçları kazanmalıyız"
FOTOĞRAF: AA

Fenerbahçe'nin Ganalı stoperi Alexander Djiku Fenerbahçe'ye transfer sürecinden, ligde Galatasaray ile yapacakları derbi maçına kadar pek çok açıklamada bulundu. Djiku, şampiyonluk için Galatasaray maçlarını kazanmaları gerektiğini söyledi.

Fenerbahçe’nin başarılı defansı Alexander Djiku, kulüp televizyonunda yayınlanan ‘Günün Röportajı’ programının konuğu oldu. Sakatlık sürecinden bahseden Djiku, ligde oynayacakları Kayserispor ve Galatasaray maçlarına yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Sakatlık sonrası takıma galibiyetle döndüğünü hatırlatan Djiku, “Öncelikle mutlu olduğumu ifade etmeliyim. Sakatlıktan sonra takıma yeniden geri döndüğüm için mutluyum. Dolayısıyla takım arkadaşlarımla yeniden aynı mücadeleyi verebilmek beni mutlu ediyor. Tabii galibiyetle de dönmüş olmak beni mutlu etti.

“TAKIM OLARAK İYİ DURUMDAYIZ”

Sarı-lacivertli formayla yavaş yavaş kalitesini ortaya koymaya çalıştığını ifade eden başarılı oyuncu, “Açıkçası ilk zamanlar yapılan eleştirilerin normal olduğunu düşünüyorum. İnsanlar sizi tanımadıkları zaman eleştiriler yapabiliyorlar. Ben zaten kendi kalitemi ve nasıl bir oyuncu olduğumu da biliyordum. Dolayısıyla sezona Fenerbahçe formasıyla başladıktan sonra yavaş yavaş kendi kalitemi ortaya koymaya çalıştım.

Takıma katkı sağlayabilmek adına hem kendim hem de takım için iyi bir performans ortaya koymak istedim. Tabii ki maç kazandığınızda, iyi bir performans ortaya koyduğunuzda kolektif olarak kapasitenizin de daha fazlasını ortaya koyabiliyorsunuz. Bana göre takım olarak iyi bir durumdayız. İyi bir şekilde devam etmemiz gerekiyor” diye konuştu.

"CAMİAMIZ MUTLUYSA BEN DE MUTLU OLURUM"

Uzun pas atmayı çok fazla sevmiyor, söylemiş olduğum gibi daha direkt olarak net toplar vermeyi seviyorum. Şu ana kadar performansımdan memnun, mutlu olduğumu söyleyebilirim. Tabii ki de bu şekilde devam etmemiz gerekiyor. Taraftarlarımız, camiamız benden mutluysa tabii ki ben de aynı şekilde kendimi mutlu hissederim. Ben de performansımı en iyi şekilde göstermeye devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

FENERBAHÇE'Yİ TERCİH ETME SEBEBİ

Transfer süreci ve kararıyla ilgili Djiku şunları söyledi:

“Ben, kariyerime Fransa’da başladım ve oradaki takımlarda forma giymeye devam ettim. Sonrasında farklı bir ülkede oynayarak bir tecrübe elde etmem gerekiyordu. O olgunluk yaşına geldiğimi de düşünüyordum. Dolayısıyla da Fenerbahçe’yi seçtim. Buraya gelmeyi tercih ettim. İyi bir şekilde de adapte olduğumu düşünüyorum. Tabii bu adaptasyonda ülkemin milli takımında da, Gana’da da oymamış olmak benim adaptasyonumu olumlu anlamda arttırmış oldu. Sonrasında da söylemiş olduğum gibi buraya adapte oldum ve iyi bir şekilde devam ediyorum.”

“ÇOK BÜYÜK BİR TUTKUYA SAHİPLER”

Djiku, sarı-lacivertli taraftarlardan da övgüyle bahsederek, “Taraftarlarımızın göstermiş olduğu sevgi gösterisinden dolayı mutluyum. Onlar daima arkamızdalar. Takımı sürekli olarak ittiriyorlar ve bizleri motive ediyorlar. Onları mutlu edebilmek adına sezonun başından bu yana iyi bir performans ortaya koymaya çalışıyorum ve bu şekilde devam etmek durumundayım.
Takımlarına karşı gerçekten çok büyük bir tutkuya sahipler. Fanatikler. Fenerbahçe taraftarı takımını çok seviyor. Ben de aynı şekilde sahada elimden gelenin en iyisini, maksimumumu ortaya koymaya çalışıyorum. Benim mantalitem bu. Onların sevgi gösterisinden dolayı mutluyum” diye konuştu.

“ŞAMPİYONLUK İÇİN BU MAÇLARI KAZANMALIYIZ”

Aralık ayının son haftasında üst üste oynanacak Galatasaray derbisiyle ilgili Ganalı defans, “Galatasaray maçları önemli maçlar. Bu tip maçlar taraftar için de büyük anlam ifade eden maçlar. Şampiyon olmak istiyorsak bu maçları da kazanmalıyız. Bu iki kulüp arasında rekabet söz konusu. Fenerbahçe geçen sene maalesef çok iyi istatistiklere sahip değildi. Bu sene en iyisini göstermemiz gerekiyor ve oynayacağımız bu iki maçı da kazanmamız gerekiyor ki taraftarlarımızın yüzünde gülücükler oluşturabilelim, onları mutlu edebilelim” dedi.

"UMARIM ŞAMPİYONLUKLA GEÇEN BİR YIL BİZİM OLSUN"

Djiku, açıklamalarını şöyle tamamladı:

“Şimdiden herkese iyi seneler diliyorum. Elbette ki biz maç oynayacağımız için kutlamak söz konusu olmuyor. Umarım yeni yıl herkese sağlık, keyif, mutluluk getirir. Umarım taraftarlarımız için de aynı şekilde mutluluk dolu bir yeni yıl olur. Bizi takip etmeye, bizi desteklemeye devam etsinler. Bizler de saha içerisinde maksimumumuzu ortaya koyup onları mutlu etmek istiyoruz. Umuyorum ki şampiyonlukla geçecek bir yeni yıl bizlerle beraber olur.”

Kaynak: İHA