Acun Ilıcalı’dan TFF’ye ‘sakatlanan oyuncu’ ve ‘yabancı hakem’ önerisi

Haberglobal.com.tr
Acun Ilıcalı Süper Lig TFF
Acun Ilıcalı’dan TFF’ye ‘sakatlanan oyuncu’ ve ‘yabancı hakem’ önerisi
DepoPhotos

Medya patronu ve Hull City'nin sahibi Acun Ilıcalı, Türkiye'de oynanan futbol maçlarının sık sık durmasına ve hakemlerin buna müsaade etmesine tepki göstererek, çözümün çok basit olduğunu söyledi ve TFF'ye öneride bulundu.

Fenerbahçe, dün oynanan Süper Lig'in 29. hafta maçında sahasında Pendikspor'u 4-1 mağlup etmiş ve lider Galatasaray'ı takibini sürdürmüştü.

Hakem Kadir Sağlam'ın yönettiği karşılaşmada oyun sık sık durmuş ve uzatma dakikalarıyla birlikte neredeyse 60 dakika oynanan ilk yarıda top oyunda yalnızca 23 dakika 15 saniye kalmıştı.

Bu durum sosyal medyada büyük tepkiye sebep olurken, ünlü televizyoncu ve Hull City'nin sahibi Acun Ilıcalı da yaşananlara tepki gösterdi.

Beyaz TV'ye konuşan Ilıcalı'nın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"BÖYLE BİR ŞEY GÖRMEDİM"

"Bugün maçtaki oyuncu sakatlığı olayını birisini anlatsak 'Bu kadar olmamıştır' der. İnanmaz. Futbol kurallarının açığını bulma çabası görüyorum ben burada. Her 1.5-2 dakikada biri yere yatıyor, maç oynanmıyor. Bunun Fenerbahçe'si, Galatasaray'ı, Beşiktaş'ı yok. Ben 10 yaşından beri futbol seyrediyorum, böyle bir şey görmedim. Bir oyuncu sakatlık nedeniyle kenara alındıktan sonra dipdiri, koşa koşa oyuna giriyorsa bunu inandırıcı bulmamız mümkün mü? Burada kaybedilen sürenin maçın sonuna eklenmesinin de bir esprisi yok bu durumda. Bu, bir takımın oyununu bozmak üzerine olan bir sistem."

"ÇÖZÜM ÇOK BASİT!"

"Bunun çözümü çok basit. İngiltere'de bir oyuncu için sağlık ekipleri sahaya girerse, hakem sonraki 2 atak boyunca o oyuncu ölse sahaya almıyor. Bunun çözümü var! Federasyona yalvarıyorum, 'iki atak boyunca bu oyuncu sahaya giremeyecek' şeklinde bir kural uygulanmalı. Bir tek Türkiye'de oluyor bu, Yunanistan'da dahi olmuyor. Türkiye'de futbol seyredilebilirlikten çıktı. TFF buna izin veremez! Oyuncunun karnına top geliyor, sağlık ekibi sahaya giriyor, niye? 'Geçmiş olsun' mu diyecekler?"

"HAKEMLERİN YANLIŞ KARARLARI ÜZERİNE KOMPLO TEORİLERİ ÜRETEREK YAŞAMAK İSTEMİYORSAK, HAKEMLERİ DEĞİŞTİRECEĞİZ"

"Bugün Olympiakos-Panathinaikos maçını Alman hakem yönetti. 1 yıldır söylüyorum; akşamları hakemlerin yanlış kararları üzerine komplo teorileri üreterek yaşamak istemiyorsak, hakemleri değiştireceğiz. Fırat Aydınus ve Cüneyt Çakır bıraktıktan sonra dibe vurdu Türk hakemliği. Benim gözümde, istemeyerek de olsa ülkeyi kaosa sürüklüyorlar. Huzur isteniyorsa tek çözüm var; yabancı hakem getireceksiniz."

"VAR, ATOMİK BİR GÜÇ HALİNE GELDİ"

"Elimde yetki olsa, ofsayt dışında Türkiye'de VAR'ı yarın kapatırım. VAR'dan önce sahadaki hakem yarın sokakta olacağı için daha dikkatli davranırdı. Sorumluluk onundu. Şimdi yine hatalar oluyor ama hatayı kim yaptı bilmiyoruz, katil belli değil. Herhangi bir takım için konuşuyorum; niyeti bozmuş bir hakem grubu, bir takıma dikkat ederse, kornerlerde 2-3 penaltı bulur, dikkat etmek istemezse hiç bulmaz. Her ortada itme-çekme oluyor zaten. VAR, atomik bir güç haline geldi."