Acun Ilıcalı'dan Emre Belözoğlu itirafı

Acun Ilıcalı Hull City
Acun Ilıcalı'dan Emre Belözoğlu itirafı

İngiltere Championship ekiplerinden Hull City'nin sahibi Türk iş insanı Acun Ilıcalı, Türk takımlarıyla yaptığı transfer görüşmelerinden, yabancı hakeme; gelecekte takımın başında görmek istediği isimden, Hull City'nin gelecek hedeflerine kadar birçok konuda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Hull City'nin sahibi Türk iş insanı Acun Ilıcalı, Candaş Tolga Işık'ın sunduğu "Az Önce Konuştum" programında samimi açıklamalarda bulundu.

Kendisine yönelik eleştirileri yanıtlayan Acun Ilıcalı, "Bazen aklım hayalim almıyor. 'TV8'i nasıl satın aldın!' diyorlar. Yılda 100-140 bölüm yapıyorum. Hepsi birinci. Bu bölümlerden yapımcı olarak para kazanmayacak mıyız? Bunları yaptık. Hangi manyak gidip bütün kazandığı parayla kanal satın alır? Ben bütün kazandığım parayla gidip kanal aldım. TV8 son 5 yılda en çok kazanan iki kanaldan biri" dedi.

"KAÇAK YAYIN İZLEYEN HIRSIZDIR!"

Şampiyonlar Ligi yayınları için zam yapmak zorunda kaldıklarını söyleyen Ilıcalı, "Özür dileyerek anlatmak zorundayım. Şampiyonlar Ligi'ni aldık. Euro ile alıyorsun. Adamlarla Euro ile anlaşıyorsun. Euro'nun çok ciddi artmasından dolayı zam yapmak zorunda kaldık. Hayalim bu değildi. Daha iyi fiyatlara vermekti. İşin eksiye dönme durumu oluşuyor bu şekilde. Önceliğim para kazanmak değil çünkü. Exxen, ekonomik dünyamda para kazanma önceliğim değil. Dijital dünyada çok önemli yeri almak istiyorum. Ayrıca Türkiye'de yaşanan korsan yayın konusu dünyanın hiçbir yerinde yok. Suç olarak ifade ediliyor. Kaçak yayın izleyenler en ufak tabirle hırsızdır." diye konuştu.

"DERBİLERİ YABANCI HAKEM YÖNETSİN"

Derbilerde yabancı hakemlerin görev yapması gerektiğini belirten Acun Ilıcalı, "Geçen gün Panathinaikos-Olympiakos maçına gittim. Yunanistan'da adamlar bir çözüm bulmuşlar. Derbilere yabancı hakem getiriyorlar. Acil tavsiye ediyorum bu çözümü" dedi.

"BENİM ARADIĞIM FUTBOL, ŞU AN FENERBAHÇE'NİN OYNADIĞI FUTBOL"

Shota Arveladze'nin ayrılık sürecini anlatan Acun Ilıcalı, "Hull City'de Shota, geçen sene gayet başarılı oldu. Bu sene sadece bir fikir ayrılığı yaşadık. Bizim futbol aklımız, teknik oyuncuları transfer etti. Hoca da bu konuda daha defansif düşündü. Bu da bir fikir ayrılığıydı. Hepimiz aynı tarafta olmazsak başarı gelmez. Hull City'de benim aradığım futbol, şu an Fenerbahçe'nin oynadığı futbol zaten. Getirdiğimiz futbolcular, bu futbolu oynamak için geldiler" ifadelerini kullandı.

"AKLIM EMRE BELÖZOĞLU'NDA KALDI!"

Emre Belözoğlu'nun Hull City'de teknik direktör olarak görmek istediğinin altını çizen Acun Ilıcalı, "Dünyanın en önemli teknik adamlarından iki tanesiyle görüştüm. Benim aklım, hep bizim Emre Belözoğlu'nda kaldı. Kafamda hep bir Emre Belözoğlu vardı. Emre'nin futbola olan konsantrasyonu, yeni jenerasyon ve ofansif futbolu... Hep beni etkilemişti. Liam Rosenior'yi buldum, İngiliz Emre Belözoğlu. İnanılmaz donanımlı bir adam" açıklamasını yaptı.

Championship'in zorluğundan bahseden Acun Ilıcalı, "Championship, dünyanın en zor ligi. Her maç 3 ihtimalli. Premier Lig'e hemen çıkarız diye bir iddiam yok ama başarı ihtimalimizi çok yüksek görüyorum. Liam Rosenior'den çok ümitliyiz. Bu sene, alışma yılımız olur. Seneye daha iddialı oluruz" diye konuştu.

GALATASARAY VE TRABZONSPOR'DAN KİMLERİ İSTEDİ?

Galatasaray'dan Ryan Babel ile Trabzonspor'dan Jean Evrard Kouassi'yi transfer etmek istediğini ancak gerçekleşmediğini belirten Acun Ilıcalı şu ifadeleri kullandı:

"Ben Galatasaray'dan da futbolcu alıyordum. Son dakika kendisi gelmek istemedi. Trabzonspor'dan Kouassi'yi istedik. Son gün bizim geç kalmamızdan dolayı işlemler yetişmedi. Ben Beşiktaş'tan da futbolcu istedim. Babel'i alıyordum. Galatasaray'ın hocası değişti. Yeni hoca Babel'i oynatacağım dedi. Sevgili başkanla o zaman konuştuk. Teklifimizi yaptık. Sıcak baktılar."

Kaynak: Diğer

Hull City Acun Ilıcalı fenerbahçe Hull City transfer haberleri